avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate ovimiha

Activitate ovimiha

Răspuns la discuția Angajatorul imi sugereaza demisia
Daca voi fi concediat pe motiv de incompetenta, voi putea beneficia de ajutorul de somaj?
Răspuns la discuția Angajatorul imi sugereaza demisia
Din nou probleme.

Imi zice seful ca ma poate trece la doua ore, fara alte acte sau acorduri. Trecerea o poate face pt ca "nu mai are de lucru in proiectul unde sunt eu implicat decat pt doua ore" - zice ca e legal.

Motive sa ma dea afara nu are inca, doar ca nu e multumit de prestatia mea si vrea sama tina la 2 ore pana plec singur dar in acest timp o sa-mi dea multe chestii de facut in asa fel incat sa nu le pot face si sa ma dea afara pe indisciplina sau incompetenta.
Răspuns la discuția Angajatorul imi sugereaza demisia
Multumesc de ajutor. O sa revin cu informatii despre cum decurg lucrurile.
Răspuns la discuția Angajatorul imi sugereaza demisia
Multumesc din nou pt raspunsul prompt dar am citit si recititi codul muncii cu privire la concediere si desfacea contractului de munca si nu am gasit nicaieri acest termen. Ma puteti ajuta cu un nr de articol?

Ce se intampla cu zilele de concediu de odihna aferente acestui an care nu au fost folosite?
Răspuns la discuția Angajatorul imi sugereaza demisia
Multumesc de raspuns. Acum stiu ce am de facut.
Totusi stiam ca preavizul e de 15 zile lucratoare. E 20?
Sunt angajat intr-o firma de IT. Directorul mi-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu mai au loc pt mine in firma. Ideea e ca nu as vrea sa-mi dau demisia pt ca astfel nu voi beneficia de ajutor de somaj. Mi-a "oferit" salar pana la sfarsitul lunii, adica 3 saptamani. daca nu semnez demisia imi reduce programul de lucru la 2 ore pe zi si ma concediaza pe motivul neindeplinirii la timp a indatoririlor de serviciu. Ideea e ca am de ales dupa ce zice el intre salarul pe 3 sapt care e cam 1700 de lei sau 15 zile cu 2 ore de munca in cazul in care ma concediaza.

Ideea e ca nu ma poate concedia direct ca nu ar avea nevoie sa faca alte angajari in firma 6 luni si nu vrea asta dar nu stiu ce variante ar avea.

Ce ma intereseaza pe mine acum....are voie sa ma concedieze fara o discutie a motivelor, fara ceva scris prin care sa motiveze concedierea mea? Am inteles din codul muncii ca trebuie facut un fel de retestarea a mea.

Poate sa imi reduca prg de lucru la 2 ore pe zi daca am contract pe 8 ore pe perioada nedeterminata?

Ps: pe scurt - nu ma intereseaza sa raman in firma daca nu ma vor, dar as avea nevoie sa mai lungesc macar inca o luna angajarea (pe langa cele 3 sapt) pt a rezolva ceva pb financiare.