avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate acilutim

Activitate acilutim

Din informatiile pe care le am, limita de varsta pentru pensia alimentara este de 26 ani. Daca copilul depaseste aceasta varsta pentru continuarea studiilor, datorita repetarea unui an de facultate sau intreruperea studiilor pentru a se angaja pe o perioada, mai trebuie sa platesc pensia alimentara pana la terminarea studiilor, chiar daca copilul ajunge la varsta de ........30 ani?
Ce drepturi are concubinul/concubina intro relatie stabila care dureaza de multi ani?
Motivarea angajatorului este ca, din 2012, nu se mai acorda somaj tehnic. Exista o reglementare in acest sens?
In cazul in care angajatorul intrerupe temporar activitatea de productie, motivand ca nu mai sunt cereri din piata pentru produse, este normal ca sa trimita personalul in concediu fara plata sau concediu de odihna? In aceste cazuri se poate aplica somajul tehnic? Ce cai de atac ar avea angajatii daca nu se doreste somajul tehnic? Mentionez ca nu exista sindicat.
ce implica funtia de secretar in cadrul unui sindicat 9drepturi, responsabilitati, etc)?

multumesc anticipat pentru raspuns
Scriu din partea unui sindicat infiintat recent. Intrebarea mea este urmatoarea:
In cazul unor deplasari efectuate cu autoturismele proprietate personala (ale consilierilor, presedinte, secretar), in ce conditii se poate deconta combustibilul folosit de acestia?
Se face numai in baza bonurilor fiscale aduse sau trebuiesc indeplinite anumite conditii (contrate de comodat, foi de parcurs...etc)?
Multumesc anticipat.
Va rog sa ma informati ce declaratii fiscale trebuiesc depuse de catre un sindicat si la ce perioada de timp (lunar...anual). Mentionez ca nu exista nicio persoana incadrata pe o anumita functie care sa beneficieze de salariu sau o alta forma de retribuire.
Răspuns la discuția impozitare ajutoare
Banuiesc ca nu trebuie sa enumer toate situatiile prevazute in CCM. Raspunsul la intrebare il poti gasi chiar in textul pe ca l-am postat initial: al unei rude de gradul I.
In CCM la firma unde lucrez, in cazul decesului unei rude de gradul I este stipulat ca se acorda un ajutor de deces. Solicitand neimpozitarea acestuia, mi s-a raspuns ca se impoziteaza deoarece, conform cu Codul fiscal, numai ajutorul de inmormantare nu se impoziteaza, ajutorul de deces (asa cum este prins in CCM) fiind impozabil. Este corect?
care este baza legala care specifica neimpozitarea ajutorului de inmormantare? Lege, HG.........
In contractul colectiv de munca la nivel de unitate, unde lucrez, este specificat ca "ajutor de deces". Este unul si acelasi lucru si intra sub aceiasi incidenta?

multimesc frumos anticipat.