avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate cool123

Activitate cool123

Răspuns la discuția Licitatii executari silite
Buna ziua!
Ce ați făcut cu licitația?
Ma interesează situația deoarece și eu as vrea sa particip la o licitație.
Mulțumesc

Dunca a scris:

Am participat la o licitatie executare silita si am depus suma cautiunea de 10% din pret. am castigat licitatia dar inca nu am facut actul de adjudecare inca nu a trecut termenul de 30 de zile
Nefiind informat deajuns despre licitatie si alte cauze as dori sa ma retrag de la licitatie si sa-mi recuperez cautiunea inapoi
Intrebarea este cum as putea sa-mi recuperez cautiunea inapoi de la executorul judecatoresc si daca am acest drept
Va multumesc

Buna ziua,
Din anul 2010 aștept decizia de expropriere a unui teren, însă decizia nu a fost emisă încă ( terenul a fost deja amenajat de către expropriator)
Se poate sa fac acțiune in pretenții prin care sa cer plata daunelor materiale pentru faptul ca terenul încă se afla in proprietate, dar nu ma pot folosi de el?
Sau aștept decizia și când o contest (pentru ca suma este foarte mica) voi solicita plata daunelor.
Mai exista alte variante?
Mulțumesc anticipat
Mulțumesc pentru răspuns.
Sa înțeleg ca in situația in care își ia concediu de odihna la angajatorul cu norma întreaga nu este obligat sa își ia și de la angajatorul cu timp parțial sau sa anunțe ca are CO la unul dintre ei.
In alta ordine de idei angajatul este plătit de către ambii angajatori când are concediu medical?
Iar in situația concediului de odihna va primi bani numai de la angajatorul cu norma întreaga, corect?
Buna ziua,
cum se procedează cand vorbim de concediu medical sau de odihna al unui salariat care are doua contracte de munca la
angajatori diferiți, un contract cu 8 ore și un contract cu 2 ore.
Ce se întâmpla dacă salariatul își ia concediu medical sau de odihna la angajatorul cu funcția de baza cu program de 8 ore și nu anunța angajatorul cu program de 2 ore de acest lucru.
Ce sancțiuni sunt?
Mulțumesc anticipat
Mulțumesc pentru răspuns, totodata exista posibilitatea suspendării ambelor contracte cu intrare in c.c.c., iar după câteva luni sa revin la locul de munca cu norma parțiala in condițiile date de Dvs.?
Mulțumesc
OUG nr. 111/2010 oferă o portiță prin care angajatul aflat în această situație să beneficieze și de indemnizația pentru creșterea copilului, și de facilitățile respective. Astfel, plata indemnizației nu se va suspenda dacă persoana îndreptățită:

primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv/individual de muncă, acordate în perioada CCC, altele decât cele provenite din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu;
realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel nu depășește de trei ori cuantumul minim al indemnizației.

Din textul de mai sus as putea sa înțeleg ca in timpul suspendării contractului pot fi angajata in alta parte in condițiile de mai sus?
Am doi angajatori dintre care unul cu timp parțial și as dori sa lucrez in continuare la cel cu timp parțial, însă unde am contract cu 8 ore contractul va fi suspendat pentru ccc.
Mulțumesc anticipat
firma mama poate contesta procesul verbal emis pentru sucursala dupa ce este radiata sucursala?
multumesc
Răspuns la discuția Coasigurat 2018
in alta ordine de idei in situatia in care parintele devine coasigurat, iar salaraiata suspenda contractul pentru cic (concediu crestere copil) coasiguratul de unde ia adeverinta cand se prezinta la medic?
multumesc.
Discuție Coasigurat 2018
Buna ziua,
Care sunt retinerile din salariu in situatia in care un salariat are coasigurat un parinte?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ce cale de atac exista in cazul in care mi-a fost comunicata sentinta definitiva prin neapelare?
Sentinta a fost apelata in termen fiind chiar inregistrata pe portal.
multumesc