avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate mircea.stoica

Activitate mircea.stoica

În contextul stări de urgență există vreo reglementare in privinta amânări contribuțiilor?
Urmare a stări de urgență un Salon de masaj terapeutic a fost nevoit să își întrerupă activitatea. În această situatie- suspendare activitate si.implicit lipsa venituri-se poate amâna plata contribuțiilor( Impozit salarii, CAS etc,) ?
Sunt nascut la data de 26.04.1955
Cand pot depune cererea de pensionare pentru limită de vârstă: doar in momentul in care am împlinit varsta(26 aprilie 2020)sau in cursul luni aprilie 2020?
Drepturile bănești le voi primi inclusiv pentru luna aprilie 2020?
Sunt bolnav de diabet sub tratament cu insulina si siofor.
Incepand ca data de 01.04.2018 nu mai sunt angajat si deci nu am mai platit asigurarea medicala.
In aceste conditii mai pot beneficia de tratamentul cu insulina ,siofor, etc ?
Am varsta de 63 de ani si un stagiu de cotizare de 36 ani.
Pot beneficia de pensioanrea anticipata si daca " da" in ce conditii?
Multumesc
Am vandut unui individ 3 corturi , avem incheiat un precontract de vanzare cumparare, si acum individul refuza sa efectueze plata. Pot sa il actionez in judecata pentru inselaciune ?
pot sa il actionez si penal pentru inselaciune?
Am vandut unui individ trei corturi. Am incheiat cu el un antecontract de vanzare cumparare semnat de noi amandoi( fara a merge la notar) In antecontract am stabilit termene de plata. El, cumparatorul nu a respectat termenele de plata si nici nu raspunde la apelurile mele telefonice si nici la mesajele scrise(SMS). Vreau sa il dau in judecata si sa imi recupeerz banii. Ce sanse am sa castig? Pot sa beneficiez de scutirea taxei judiciare?( am un copil cu handicap grav)
Un salariat nu a efectuat concediul de odihna timp de 7 ani.
La incetarea CIM se por plati toate zilele restante pe cei 7 ani?
Sotia mea, nascuta la data de 03.08.1955, este in pensie de boala iar la implinirea varstei de 60 ani,in luna martie 2015, a depus dosarul pentru pensionarea la limita de varsta. Nici pana la aceasta data nu a primit vreo decizie sau orice alta instiintare de la Directia de munca si protectie sociala Sibiu. Suntem constienti ca sunt multe dosare in lucru dar totusi au trecut 8 luni de la data depuneri dosarului. Ce putem face in acest caz?
Multumesc.