avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate mitzmi

Activitate mitzmi

Am facut o "Plangere Penala in REM. Sunt chemata la politie probabil pt declaratii. Cum ma pot pregati pt declaratie in plangere penala? Eventual unde gasesc un model in acest sens? Va multumesc anticipat!
Pot refuza ridicarea de « punerea in posesie a terenului tatalui defunct » in cazul in care nu am fost mentionata in instiintarea de prezentare pentru « punerea in posesie » a terenului respectiv ? Cu toate ca sunt mostenitor al tatalui meu, « punerea in posesie a terenului » s-a trimis/dat numai pe numele surorei mele ! Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ? Va multumesc anticipat !
In conformitate cu prevederile Legii Fondului Funciar Nr 18 din 20.februarie 1991, tatal meu face cerere pentru stabilirea dreptului de proprietate si eliberarea titlului de proprietate asupra unui teren intravilan dobandit prin cumparare de la stat. Anexeaza actele de vanzare-cumparare spre a fi supuse examinarii « Comisiei Comunale Funciare».
Intre timp tatal nostru decedeaza, iar in urma sa am ramas 3 copii/frati mostenitori.
Deoarece la data respectiva cererea nu era solutionata si in vederea continuarii demersurilor respective , noi, mostenitorii, am desemnat sa fim reprezentati de unul dintre noi, respectiv de sora noastra.
De curand am aflat ca cererea s-a solutionat , iar Comisia Comunala de Fond Funciar a repartizat echivalentul suprafetei solicitate in alt punct , -amplasamentul initial fiind ocupat .
Reprezentanta noastra, respectiv sora noastra, a decedat si ea in urma cu cativa ani. Comunicarea sosita prin scrisoare recomandata , pe adresa si numele sorei noastre, , -prin care i se cere sa se prezinte pt ridicarea actului de punere in poseseie, a fost ridicata de sotul mostenitor al acesteia.
Facand investigatii la comuna respectiva, aflam ca in respectivul act nu sunt mentionati si ceilati mostenitori si ca atare « adeverinta cu Titlul de Proprietate » va fi intocmita/eliberata numai pe numele sorei noastre decedate , -deoarece aceasta depusese/anexase la dosar numai actul de deces al tatalui si actele sale doveditorare ca este descendenta directa a defunctului, respectiv (certificat de nastere si casatorie )
Cer ajutor si sfat competent prin intrebarea : cum putem dovedi sau ce se poate face pt a se elibera « adeverinta cu Titlul de proprietate » pe numele celor 3 mostenitori inscrisi in « Certificatului de Calitate de Mostenitor » si nu numai pe numele celui ce ne-a reprezentat ? Va multumesc !

Asociatia nu are presedinte, nici comitet executiv, nici cenzor de 2 ani! nu are cont bancar.
La data procesului, avea.
Prin compensare, am de achitat.
Fiind demisi din cauza unei delapidari si a unui pv de contraventie, mi-e teama sa platesc, caci asoc nu a respectat niciodata nici o lege!
Este o cale legala care sa ma asigure ca nu pierd banii? daca imi fac o executare, ei pot sa fie reprezentati de avocat- asa cum este situatia, neavand conducere, reprezentant legal?!
Este mai bine sa fac eu executarea? Dar pe cine execut, fosta asociatie?
(asociatia nu este desfiintata, administrarea este data unei firme, nu stiu cu cine s-a semnat contractul)
Pot face o plangere penala, avand destule fapte la activ fostii...?
Pare a fi sustragere de la achitarea debitului?
Problema ESTE ca .....nu a vrut sa trimita dosarul, pt ca am platit integral ca sa grabim primirea aparatului, dar am sustinut mereu ca vrem banii inapoi cand primim aprobarea. Cred ca trebuie sa ii dam in judecata, dar ei sunt plini de bani, de aceea se poarta asa! legea nu specifica ca este obligatoriu sa se obtina intai aprobarea si apoi sa comandam.
Unchiul meu a facut o cerere de apobare a unui aparat medical...Firma l-a executat, el a platit o parte. Dupa ce a primit de la casa de asigurari aprobarea si a cerut firmei sa trimita dosarul la casa de asigurari, firma a intarziat si valabilitatea aprobarii a expirat. Ce poate face avand in vedere ca nu este vinovat? Nu stiu ce sa ii spun, el isi vrea banii si nu intelege de ce nu ii poate primi. Care este solutia!
Discuție Reprezentare
Poate o asociatie de proprietari sa fie REPREZENTATA in justitie in conditiile in care nu are presedinte (are un imputernicit din dec.2014), nu are
comitet executiv, nu are cenzor?
Imputernicitul nu raspunde de nimic, afirma ca nu stie! Este fost
membru al C.EX pe care l-a demis in 2014, cu presedinte cu tot, pentru ca au disparut fondurile.
In instanta se prezinta un avocat. Adresa asociatiei. este adresa cabinetului avocatului, nu adresa asociatiei. Daca presedinte nu exista, cu cine a semnat avocatul? Este el reprezentant al asociatiei? In baza carui document?
Alte amanunte:
Asociatia a angajat o firma pt administrare. NU se pot rezolva
problemele: Imputernicitul nu vrea pt ca afirma el insusi ca nu stie legea 230/2007, administratorul nu vrea ca nu este presedinte, contractul intre Firma de administrare. si "nu se stie cine" este SECRET!
Se poate invoca exceptia lipsei de reprezentare in proces, ca intervenient
in nume propriu?
A fost primul termen (dupa regularizare) si ultimul....erau de discutat unele aspecte, contestate in cererea de apel: ex. interogatoriul intimatului.
Pot considera ca a fost incalcat principiul contradictorialitatii si dreptul de aparare , etc, in appel, NCPC, pentru ca intimatul nu a fost prezent si pronuntarea totusi s-a dat? A fost procedura respectata?
Iata ce am citit:
« Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 300 din 28 ianuarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia comercială a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect despăgubiri civile) că încălcarea principiului oralităţii dezbaterilor, consacrat de art. 127 C. proc. civ., prin nedarea cuvântului pe fond uneia dintre părţile prezente în proces, atrage nulitatea hotărîrii judecătoreşti. În acelaşi timp, neîndeplinirea obligaţiei de consemnare a susţinerilor părţilor, prevăzută de dispoziţiile art. 147 C. proc. civ., face imposibilă exercitarea controlului judiciar, cu consecinţa nulităţii hotărării. Pentru toate aceste motive, Curtea a admis recursurile pârâţilor, a casat hotărârea atacată şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor.
Corina CIOROABĂ“
Chiar nu sesizati ca este delapidare curata? Un administrator nevinovat v-ar fi dat toate documentele sa verificati, sa il ajutati...nu v-ar lasa sa platiti pentru altii. De unde stiti ca restantele acopera debitul? Ati calculat? Intai presedintele va lasa balta, el, care trebuie sa raspunda, apoi, administratorul zice ca o sa platiti pana nu mai puteti...De ce nu i-a pus lui instanta suma sa o plateasca? Credeti ca judecatorul nu are nimic in cap? De ce nu aratati hotararea, sau solutia, in Ecris? Se poate sa va lasati condusi de astfel de oameni? Ia scrieti pe google Delapidare asociatie de proprietari si vedeti cate fac presedintii si administratorii in blocuri. Cand veti afla tot adevarul, o sa mai aveti de platit si alte sume.