avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate Florian Cioaca

Activitate Florian Cioaca

Răspuns la discuția OUG 58 pentru PFA
Cu mentiunea ca se plateste 31,3% CAS din venitul pe care doriti sa il asigurati si nu obligatoriu din venitul net.
Nu cred ca este o problema faptul ca ati declarat un venit estimativ atata timp cat platiti suma corespunzatoare pentru impozitul anticipat. Problema ar fi, cred, doar daca sotia ar presta o activitate, ar incheia un contract ... in perioada in care se afla in CIC, pentru ca legea nu ii permite asta.
De asemenea, aveti si posibilitatea depunerii unei declaratii rectificative cu venit 0.

Răspuns la discuția asigurari de sanatate
Nu, sotia nu va fi coasigurata.
Daca sotia doreste sa fie asigurata va tebui sa faceti un contract separat.
Cititi modelul de contract tip C2 pe site-ul CASMB.
Răspuns la discuția Notar - contributii
OUG 58 s-a modificat prin OUG 82 din 10 septembrie.
Totusi, pentru contributiile aferente lunilor iulie si august se pare ca se aplica tot OUG 58.
Incepand cu contributiile datorate pentru luna septembrie veti plati cum ati procedat anterior intrarii in vigoare a OUG 58, dupa vechile contracte.
Răspuns la discuția S-A MODIFICAT ORDONANTA???
Este atat de greu de inteles ca trebuie sa platiti la sanatate?
Indiferent ca se abroga sau nu prevederile OUG 58 pentru PFA, la sanatate tot va trebui sa platiti pentru ca aceasta contributie este reglementata de legea 95/2006 care se afla in vigoare.
Răspuns la discuția S-A MODIFICAT ORDONANTA???
Asta ar fi discriminare fata de cei care au platit...
Răspuns la discuția contract colaborare si PFA
Se pare ca totul depinde de tipul de activitate pe care il veti desfasura. Cititi bine criteriile in functie de care o activitate poate fi reconsiderata ca fiind dependenta. Daca considerati ca puteti sa nu va incadrati in respectivele criterii puteti sa functionati ca PFA. Daca nu, mai bine renuntati...
Puteati sa estimati un venit foarte mic si astfel sa va permiteti plata impozitului anticipat. Probabil ca este prea tarziu sa faceti o rectificare a declaratiei....
Răspuns la discuția pfa cas
Daca sunteti persoana fizica autorizata trebuia sa platiti CAS din momentul in care ati inceput sa functionati si acest lucru nu are nici o legatura cu OUG 58.
Pe de alta parte Casa de Sanatate a luat decizia sa respecte tot legea dupa care a functionat si pana in prezent. Prin urmare, veti plati ce datorati pana in prezent si probabil plus penalitati / majorari de intarziere. Casa de sanatate stie cat ar fi trebuit sa platiti in functie de veniturile declarate de dvs. la Administratia Financiara si poate sa va transmita o notificare dupa 3 ani, 4 sau 5...
Foarte multe persoane sunt revoltate deoarece abia acum au aflat ca datoreaza CAS si au impresia ca noua legislatie ii obliga sa faca acest lucru, cand de fapt datorau aceste contributii si in trecut.
Răspuns la discuția impozite pfa
Din venitul net (venitul brut minus cheltuieli deductibile) veti plati 10,5% la pensii, 5,5% la sanatate si 0,5% la somaj. Cel putin asa au interpretat cei mai multi dintre cei care au citit noile reglementari.

Daca veti citi cu atentie celelalte topicuri veti afla mai multe detalii...