avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate PLOPIANU CRISTIAN

Activitate PLOPIANU CRISTIAN

Cand vi sa eliberat Certificatul de platitor de TVA sa inscris mentiunea RO inaitea CUI asta inseamna ca orice operatiune pe care o desfasurati la intern la baza de calcul se va aplica cota de TVA, operatiune externa in UE se va efectua inregistrarea de scutit de TVA daca celui care ai desfasurati operatiunea este platitor de TVA daca nu operatiunea cuprinde la baza de calcul si cota de TVA aferenta iar pentru NONUE orice operatiune care inseamna livrare este scutita de TVA indiferent daca operatiunea se adreseaza catre platitor sau nu de TVA.
Nu exista platitor de VIES acesta este un program de evidenta a operatiunilor care cuprind scutiri de TVA pentru operatiuni de livrare intracomunitar pentru bunuri /servicii scutite prevazute in codul fiscal pentru romania sau pentru livrarea de bunuri/servicii in tarile NONUE, taxarea inversa de TVA la operatiuni de achizitii intracomunitare din UE, astfel ca dvs aveti calitatea de platitor de TVA si obligatia de a calcula la baza contravalori bunurilor/serviciilor TVA in functie de destinatia marfii/serviciului, sau de clientul dvs in tara in care desfasoara acesta operatiuni economice asa dar sunteti platitor de TVA in Romania.
Aveti obligatia de a depune lunar deconturile de TVA precum si declaratiile speciale , iar daca la sfarsitul anului nu indepliniti CA vi se va suspenda calitatea de platitor de TVA din oficiu.
Răspuns la discuția Plata impozit
Da se poate plati dar atentie imp pe venit se plateste pe CNP nu pe CUI, iar contul trebuie aflat de la Trezoreria AFP de pe langa unde sunteti inregistrat ca platitor de venit sau de la AFP Serviciu de executare silita persoane fizice.Casa de marcat trebuie sa o aiba toata lumea exceptie facand persoanele fizice autorizate in profesii liberale care nu au CUI emis de ORC ex:notar, doctor, avocat, acestia profesand in baza unor ordine de ministru.
Răspuns la discuția Bonuri Fiscale
Nu e o suma mare si as risca sa plec cu el din clasa 3 pe un bon de consum iar cheltuiala in clasa 6 iar TVa aferent sa il consider nedeductibil impozitand aferent.
Răspuns la discuția debite stabilite control fiscal
Avand in vedere ca aceste debite care de fapt sunt obligatii de plata stabilite suplimentar in anul 2007 se opereaza in evidenta contabila prin 117,( dar atentie daca sunt obligatiile suplientare la impozit pe profit) in sensul majorari profitului impozabil in cuantum stabilit de inspectia fiscala, (dvs ati avut A x 16% iar fiscul a spus Bx16%iar debitul in sold cont 4411 se face nota cu data la care este hotarrarea judecatoreasca, Debitul la momentul platii se inregistreaza in cont 691 si respectiv in contul 6581 penalitatile si majorarile in cont 635 conturi care influienteaza stabilirea profitul impozabil. in trimestru si anul in care sunt efectuate inregistrarile.
Dupa aceste inregistrari se comunica AIF-ului ducerea la indeplinire a dispozitiei de masuri ramasa certa ca urmare a hotararii judecatoresti, ne transmiterea acestui lucru duce la amendarea agentului economic de catre organele de inspectie fiscala.
Deoarece s-a modificat prioritatea de stingere a obligatiilor fiscale dvs orice suma ati vira catre B.G.ST evidenta pe platitor are obligatia sa stinga aceste obligatii ramase definitive prin hotararea judecatoreasca.
Răspuns la discuția pfa ?
Pentru a putea efectua operatiuni economice indiferent de bunurile vandute sau serviciile prstate dvs aveti obligatia de a va inregistra ca agent economic in conformitate cu prevederile legi 31/1990.Pentru a va descurca ma usor privind actele economico-financiare si fiscale care trebuiesc intocmite precum si declaratiile catre bugetul de stat o simpla organizare este Intreprindere Individuala.Acest lucru se face prin inregistrarea la ORC a acestei persoana juridica.
HANDMADE nu insemna nimic in legislatia romana dvs aveti obligatia sa inregistrati in evidenta finaciar contabila bunurile supuse revanzari iar dobandirea lor"cumpararea "se face ca urmare a unui document justificati.Deci atentie la cumpararea bunurilor supuse revanzari ca acestea daca nu au document justificativ sunt supuse consfiscari deoarece nu se poate justifica provenienta marfii dar sunt supuse confiscari si veniturile obtinute.
Mult succes
Nu este valabila in cazul dvs deoarece profesiile liberarae nu se inregistreaza in O.N.R.C. numai la A.F.P din raza caruia apartineti pentru eliberare de cod de inregistrare fiscala si declararea de vector fiscal( sistem real), iar in baza legi nr.252/2003 nu aveti obligatia de a detine registru unic de control deaoarece aceasta obligatie revine numai persoanelor inregistrate la O.N.R.C.