avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Bonuri Fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Bonuri Fiscale

Cum se poate inregistra un bon fiscal de papetarie ( ex. 20 RON) astfel incat sa fie deductibil? Din ce am citit in lege trebuie atasat un document justificativ: NIR, ordin ordin deplasare, decont de cheltuieli, etc.
Ce valoare trec pe cheltuiala, valoarea bonului mai putin TVA? Pe ce cont voi trece TVA-ul aferent?
Cel mai recent răspuns: PLOPIANU CRISTIAN , Consultant fiscal 20:58, 11 Decembrie 2012
La acel bon fiscal trebuia sa cereti si factura pentru a putea deduce tva-ul.
Pentru acel bon fiscal nu am factura, dar intocmesc o nota de receptie. Astfel consumabilele le voi trece pe contul 6028, iar tva-ul aferent bonului pe contul 658 (care il impozitez mai apoi). E corect?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
LIDEEAoffice, utilizator
Nu e o suma mare si as risca sa plec cu el din clasa 3 pe un bon de consum iar cheltuiala in clasa 6 iar TVa aferent sa il consider nedeductibil impozitand aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Bon fiscal+nir ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, daca se face NIR+bon consum la un bon fiscal cu CUI. la combustibil este in regula? sau se face mai bine un decont de cheltuieli? Programul de ... (vezi toată discuția)
Autoreceptia ContSters109653 ContSters109653 Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie ... (vezi toată discuția)