avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate pitic1991

Activitate pitic1991

Pe cale administrativă trebuie inițial să schimbi CI cu numele de fată și apoi să faci demersurile la starea civilă?
Buna ziua,

La Curtea de Apel s-a pronuntat ca nefondat recursul într-un proces de divort de acum o luna. Inca nu am primit hotararea si nici la consultarea dosarului electronic nu apare.
Pentru schimbarea cartii de identitate am nevoie de toate cele 3 hotarari legalizate?

Multumesc.
Am nevoie de hotârârile judecătorești legalizate? Dosarul este în prezent la Curtea de Apel, a fost facut recurs, respins ca nefondat.
Buna ziua,

Există vreo modalitate de păstrare a numelui fostului sot daca in hotararea de divort este trecuta schimbarea numelui de familie? Daca nu in cat timp este obligata persoana sa schimbe actele: de identitate, diplome, carduri, etc.?
Multumesc.
Sentinta este definitiva de ieri.
Daca in 26 mai 2017 instanta a respins apelul la sentinta civila data de judecatorie privind contestatia la executare reprezentand cheltuieli judiciare dosar executional ANAF, care este termenul in care ANAF-ul te poate executa silit?
S-a instituit poprire pe conturile bancare in data de 01.02.2023.
Dar daca e valabila OUG 142/2021 cu salariul minim incepand cu 1 ianuarie 2022 a mai ramas valabila OUG 130/2021 pentru mai mult de 24 de luni?
Atunci cele 24 de luni de la incheierea contractului de munca nu sunt termen de decadere?
Un salariat a fost angajat pe un post in data de 11.02.2020 cu un salariu de baza mai mare decat minimul pe economie la data respectiva. In ianuarie 2022 i s-a stabilit salariul la minimul pe economie - 2550 RON,
Poate fi mentinut la salariul minim pe economie 24 luni (in Codul muncii spune ca nu poti avea salariul minim de baza mai mult de 24 de luni de la incheierea contractului de munca)?



Daca angajatorul a beneficiat de cei 2.250 lei pentru un angajat timp de 12 luni care este termenul sa-l mentina angajat - 18 luni in total de la data angajarii efective sau inca 18 luni in continuare dupa incasarea celor 2.250 lei.
Discuție Somaj tehnic
Se poate trece in somaj tehnic daca firma are incheiata conventie cu AJOFM pentru angajarea unei persoane peste 45 de ani?