avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate palada.elena

Activitate palada.elena

Răspuns la discuția partaj divort
Apartamentul de doua camere era al mamei sotului. In ceea ce priveste despartirea, divortul este deja pronuntat din septembrie 2012. Desi in continuare eu am fost de buna credinta si m-am oferit sa platesc o anumita suma de bani, sa nu emit pretentii asupra cotei mele de contributie pentru plata ratelor la apartament din 2007 pana acum, sa ii las si nu emit pretentii fata de bunurile din casa achizitionate impreuna in timpul casatoriei, fostul sot in continuare cere, cum am mai zis mai sus: vrea sa platesc jumatate din credit si sa ia si din firma ce se poate lua.
Va multumesc foarte mult !

Discuție partaj divort
Am divortat in septembrie si acum urmeaza partajul. Am doua nelamuriri:

1) in 2007, am vandut apartamentul 2 camere in care locuiam cu sotul si copii mei, minori la acea data. Am achizitionat un apartament de 3 camere, iar diferenta de pret 60000 lei, a fost imprumutat de la banca. Cu toate ca evident, find casatoriti, urma sa platim impreuna imprumutul, sotul meu a trecut apartamentul pe numele sau, mentionand in Contractul de vanzare cumparare ca : banii necesari achizitionarii apartamentului provin dintr-o donatie de la parintii sai si ca nu este bun comun, conform Codului Familiei." Mentionez ca nu are nici un act de donatie pentru vreo suma de bani. Eu am acceptat situatia ca atare din buna credinta, pentru ca eram casatoriti de 20 ani si aveam si doi copii. Intrebari: a) ma poate obliga sa platesc in continuare rate la creditul ce a fost contractat pentru achizitia apartamentului sau?
b) Eu pot pretinde sa mi se restituie partea din banii ce i-am platit pentru ratele pentru apartament?

2) Am o firma infiintata in 2005, eu am 60 % din partile sociale
Sotul meu nu a fost niciodata actionar in firma
Asupra a ce din firma poate sa emita pretentii sotul meu?
a) Bunurile firmei
b) dividende (pe care perioada, avand in vedere ca, anterior divortului, daca am incasat dividende, i-am cheltuit cu familia mea)
3) parte din actiunile mele.

El doreste sa platesc jumatate din restul de plata din credit pentru apartamentullui si sa obtina si parte din firma

Va multumesc
Răspuns la discuția pensie alimentara
Stimate Domnule Avocat Alex_Munteanu,

Va rog sa acceptati scuzele mele pentru greseala izvorata nu din reavointa ci din necunoasterea ierarhiilor si titulaturilor in domeniul juridic.
Am retinut precizarile Dvs.si va multumesc inca o data.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Un domn consilier juridic a raspuns inaintea Dvs la Pct. 2 ca "
2. Doar daca venitul din activitatea lucrativa nu ii acopera necesitatile"
Afirm ca putem deveni subiectivi cand ne stabilim necesitatile pentru care altcineva plateste, fie el chiar si unul dintre parinti...
Va marturisesc sincer ca sunt incurcata. Puteti sa imi indicati la care Articol din Codul Civil ar trebui sa citesc pentru a ma edifica pe deplin referitor la neobligativitatea platii pensiei alimentare in cazul in care beneficiarul este angajat?
Răspuns la discuția pensie alimentara
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Buna ziua

Va adresez doua intrebari:
1) Pana la ce varsta poate beneficia o persoana (copil rezultat din mariaj) de pensie alimentara ca urmare a divortului parintilor.
2) Daca o persoana cu o varsta ce o indreptateste sa primeasca pensie alimentara, ca urmare a divortului parintilor, este angajata (cu timp partial) mai poate solicita pensie alimentara?
Răspuns la discuția concubinaj
va multumesc foarte mult pentru raspuns, voi consulta un notar asa cum m-ati sfatuit.
Răspuns la discuția concubinaj
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Dreptul de proprietate le-ar oferi rudelor sale dreptul asupa acelei jumatati, in cazul decesului sau, lucru pe care eu nu il doresc. Voiam sa gasesc o solutie ca, pe timpul vietii lui sa stie ca nu in sta in casa "altcuiva" ci si in casa lui in care a contribuit cu bani atatia ani, iar dupa decesul sau si al meu aceasta proprietate sa revina mostenitorilor mei (sora, nepoata).
Discuție concubinaj
Buna ziua,

Traiesc de 23 ani in concubinaj cu o persoana. Nu au rezultat copii din aceasta relatie. Nu intentionam nici eu si nici dansul sa o oficializam. Insa, avand in vedere ca pana acum am avut o convietuire buna iar eu am in proprietate un apartament mostenire de la parintii mei in care locuim, as dori, daca exista vreo posibilitate legala, ca/ concubinul meu sa devina coproprietar pe durata vietii lui al acestui apartament.
Discuție crima
Prin 1998 cred, sora mamei mele a fost batuta de catre sotul ei atat de tare incat a fost necesara spitalizare. Din pacate, la cateva zile de la producerea evenimentului femeia a decedat. Femeia a fost batuta de catre sotul ei toata viata, motiv pentru care avea si o pareza faciala determinata de catre o astfel de bataie ce i-a fost administrata ani in urma, inainte de producerea acestui eveniment. Intamplarea a facut ca exact in aceleasi zile sa fiu ocupata cu o ruda apropiata care avea grave probleme de sanatate asa incat nu am fost foarte aproape de evenimentele in cauza. Insa, am vizitat pe sora mamei mele la spital cu o zi sau doua inainte sa moara si mi-a spus ca a ajuns in acea stare pentru ca sotul ei o batuse pana lesinase pentru ca permisese unuia dintre baieti sa mearga la discoteca, dar m-a rugat sa nu cumva sa ii spun sotului ce mi-a spus. Apoi am avut si confirmarea acestui fapt din partea a doi dintre baietii ei care au afirmat ca au gasit femeia lesinata in bucatarie la ora 4 dimineata. Tot cu o zi sau doua inainte sa moara, cineva i-a anuntat telefonic acasa ca femeia spitalizata deja a decedat (desi acest lucru nu se intamplase); de frica pedepsei cred, sotul ei si-a infipt un cutit in abdomen (probabil o tentativa de suicid de frica consecintelor faptelor lui) asa incat a fost necesara pentru acesta o spitalizare de o zi doua, deoarece rana a fost superficiala. Femeia a murit insa fapta, nu situ cum, a fost musamalizata, sotul violent nesuferind vreodata vreo condamnare. La jumatate de an dupa decesul femeii unul dintre baietii acesteia m-a sunat, intrebandu-ma daca nu vreau sa reiau relatia cu ei pentru ca suntem veri buni si totodata plangandu-se de atitudinea in continuare violenta fata de ei a tatalui lor. I-am spus ca nu am de gand sa fac acest lucru pentru ca au musamalizat situatia ce i-a adus moartea mamei lor acoperind fapta tatalui lor, ca ma simt eu insami vinovata de faptul ca nu am luat masuri la acel moment. Nu a negat nici un moment faptul ca mama lor a murit ca urmare a bataii primite dar a mentionat ca daca as fi vrut sa il denunt pe tatal lor ar fi trebui sa ii intreb mai intai pe ei, daca sunt de acord.
Va rog sa imi spuneti daca la acest moment se mai poate face ceva pentru cercetarea si condamnarea vinovatului.
Va multumesc