avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Sara.CD

Activitate Sara.CD

Răspuns la discuția Tuica de prune peste granita
M-ati inveselit, multumesc.... Dar tot acolo scrie "Este interzisă introducerea în Ungaria a oricăror cantităţi de băuturi alcoolice fabricate artizanal, respectiv în condiţiile în care producătorul nu deţine o autorizaţie corespunzătoare, iar recipientele nu sunt sigilate cu timbre fiscale (de exemplu, nu este admisă introducerea de “ţuică” produsă în gospodăriile particulare). Încălcarea acestor norme prohibitive atrage aceleaşi sancţiuni: confiscarea produselor şi aplicarea unei amenzi contravenţionale, cu posibilitatea sechestrării autoturismului până la plata amenzii." Deci... ce fac?
Răspuns la discuția Tuica de prune peste granita
Multumesc pt Itali, oare ca se refera la 1 l pe persoana? Dar aici, la vecini, la vama spre unguri? Ca de fapt acolo e controlul mai strict... Exista alte reglemantari?
Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. Intrebare: pot sa o duc legal (care e legea?) si sa nu o mai ascund prin bagaje? si ce cantitate revine per persoana care trece granita, (1 l de persoana, 2 l de persoana....)? Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Cum renunt legal la munca de PSI?
Eu am luat relativ recent aceasta activitate, fiindu-mi trecut doar in fisa postului la ultimul punct ca din anul acesta se "ocupa si de psi". Organigrama nu are prevazut un post "functie de baza+ Psi". Cu angajatorul n-am incheiat nici un contract ca sa ma trimita la curs. Doar au spus: de maine pleci la cursul de PSI si de cand termini cursul preiei aceasta activitate dar care nu ti-o putem plati, n-avem cadru legal. "Tipic pt bugetari - personalul multifunctional". Care e solutia pana la urma?
Buna ziua, sunt angajat cu 8 h, la o institutie bugetara. Pe langa functia de baza mai sunt desemnat ca avand atributii de cadru tehnic psi, aceasta munca nefiind platita in plus, si o fac tot in acele 8 ore. Institutia mi-a platit cursul de PSI pe care l-am urmat.
1. In momentul de fata eu doresc sa nu mai ma ocup si de activitatea de PSI, sa raman doar cu functia mea, de baza. Cum procedez? Imi inaintez "demisia"? Am de platit institutiei contravaloarea cursului (eu sunt dispus sa fac acest lucru)? Dupa cat timp pot renunta daca ei mi-au platit cursul? Poate ma ajutati cu un model de renuntare la activitatea PSI. 2. Exista vreo lege in care persoanele desemnate ca avind si alte atributii pe langa cea de baza (PSI, SSM, etc.) sa poate fi platite in plus?
Mulumesc anticipat
Buna ziua, sunt proprietara unui teren agricol si doresc sa il dau in arenda/chirie (sper ca bine folosesc termenul "arenda") unei anumite persoane/S.C./etc... Cu acte. Pe o perioada de 3-5 ani. Daca in timpul acesta de 3-5 ani mi se iveste ocazia de a-l vinde unei alte persoane, il pot vinde? Cu cat timp inainte trebuie anuntat cel care il lucreza? Cine intocmeste aceste acte?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
La plecarea in trainatate intr- alta tara membra UE este valabil cardul european de sanatate primit prin posta si eliberat de CAS. Mai trebuie sa-mi fac asigurare de calatorie la o firma oarecare de asigurari sau e suficient acel Card?
Multumesc
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti referitor la un lucru
Pe cartea de munca (care o am acasa) este trecut ca sunt angajata din mai 1998, cu 8 ore pe zi etc... pana in momentul de fata, neintrerupt. Dar inainte de mai 1998, de prin noiembrie 1997 pana in mai 1998 am avut un contract de prestari servicii de 2 ore incheiat intre mine si o anumita societate, cu un salar micut. Un exemplar il am acasa.
Intrebarea este: 1. munca din cele 6 luni de atunci s-ar putea recunoaste la vechime? In mai anul viitor voi implini 15 ani de vechime (la noi se recunoaste vechimea, sunt angajata la stat), poate daca se recunoaste voi primi sporul de 15 ani din noiembrie 2012.
2. Cum sa ma adresez? Juristei de la locul actual de munca sa completeze cartea cu datele, sau fortelor de munca?

Multumesc anticipat
Buna ziua, am o intrebare:
Oare mai valoreaza ceva CEC-urile de economii, de 5.000 lei (atunci), acele CEC-uri vechi de pe vremea lui Ceausescu? Cam cat?
Dar avansul depus pentru auto Dacii atunci?

Multumesc mult
Buna, va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz:
Conform legii trebuie sa treaca 3 ani vechime in grad pentru a putea promova intr-un grad superior, si sa iei min de 2 ori calificativ FB. Probema este urmatoarea: ultima promovare s-a facut in luna mai 2009, din grad II in grad I studii superioare. Se poate promova doar incepand cu luna mai 2012, sau se poate si la inceputul anului 2012? Trebuie sa treaca fix 3 ani, luand in calcul de la data pana la data, si numai apoi incepute demersurile pentru promovare in Grad IA studii superioare?
Multunesc