avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tuica de prune peste granita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tuica de prune peste granita

Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. Intrebare: pot sa o duc legal (care e legea?) si sa nu o mai ascund prin bagaje? si ce cantitate revine per persoana care trece granita, (1 l de persoana, 2 l de persoana....)? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:40, 21 August 2014
Ati postat in sectiunea potrivita! ;)

1 litru de bauturi alcoolice de persoana.

Reglementări vamale
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse sunt: ţigări: 200 bucăţi, 1 litru băuturi alcoolice, parfum 50 ml sau 250 ml apă de toaletă.

[ link extern ]

Multumesc pt Itali, oare ca se refera la 1 l pe persoana? Dar aici, la vecini, la vama spre unguri? Ca de fapt acolo e controlul mai strict... Exista alte reglemantari?
La vama ungara veti primi dvs. diferenta pana la 10 de litri, diferenta pe care va trebui sa o consumati pana la intrarea in Italia.:)
Sau declarati ca este frectie pentru mama-mare!;)

Reglementări vamale
Regimul produselor din tutun şi al băuturilor alcoolice:
În Ungaria este permisă introducerea ţigărilor timbrate şi a băuturilor alcoolice în limita următoarelor cantităţi:
Ţigarete – 800 bucăţi, Trabucuri – 200 bucăţi, Ţigări de foi – 400 bucăţi, Tutun pentru consum – 1000g, Bere – 110 litri, Băuturi slab alcoolizate – 20 litri
Băuturi spirtoase – 10 litri
Vin şi şampanie – 90 de litri (din care şampanie maxim 60 litri)
Cantităţile care depăşesc această limită trebuie declarate la intrarea pe teritoriul Ungariei, fiind obligatorie achitarea unor accize, după care pe ţigările respective se aplică timbre speciale.

[ link extern ]
M-ati inveselit, multumesc.... Dar tot acolo scrie "Este interzisă introducerea în Ungaria a oricăror cantităţi de băuturi alcoolice fabricate artizanal, respectiv în condiţiile în care producătorul nu deţine o autorizaţie corespunzătoare, iar recipientele nu sunt sigilate cu timbre fiscale (de exemplu, nu este admisă introducerea de “ţuică” produsă în gospodăriile particulare). Încălcarea acestor norme prohibitive atrage aceleaşi sancţiuni: confiscarea produselor şi aplicarea unei amenzi contravenţionale, cu posibilitatea sechestrării autoturismului până la plata amenzii." Deci... ce fac?
#-o

Exista diverse metode sa inselati vigilenta vamesilor unguri si romani. La iesirea din tara veti fi verificata in partea ungara si vor verifica doar ca fotografiile din actele de identitate sa corespunda cu fetzele posesorilor.

Numai in cazul in care treziti suspiciuni va pot verifica mai amanuntit dar va garantez ca la trecerea in Ungaria nu veti fi verificata pana acolo incat sa va dea jos din masina si sa va scotoceasca prin bagaje.

Chiar daca va verifica si cu cainii acestia nu sunt dresati decat pentru droguri nu si pentru tuica de prune!

Va faceti prea multe griji ptr 2 sticle de tuica, parerea mea este sa luati mai multe (10 l) ptr siguranta.

Daca tot v-am inveselit sa va relatez o intamplare reala si traita personal, acum ani de zile am plecat cu un grup de colegi sa lucram intr-o tara araba, era ptr o perioada de 2 ani, colegii erau de prin Moldova iar unul dintre ei a luat un bidon de 20 l de tuica, s-a gandit omul sa aiba ceva de acasa cu toate ca acolo se facea tuica din struguri, au fost oamenii prevazatori si au trimis cazanul de tuica odata cu containerele ptr organizarea de santier.
Si cum spuneam, s-a spart bidonul de tuica in aeroport, stiti cum este in tarile arabe cu bauturile alcoolice.

Va las sa va inchipuiti cum mirosea in aeroportul ala, asta era inainte sa trecem de vama dupa ce ne luasem bagajele!

Pana la urma totul s-a sfarsit cu bine asa ca nu va mai faceti probleme ptr 10 kile de tuica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari regulament vamal? dan2507 dan2507 stiu ca anul trecut cantitatea maxima de tigari admisa la introducere in tara era de 200 de tigari (1 cartus)/pers. as dori sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)
Alcool.cantitate. nadia_odagiu nadia_odagiu Salut. Spuneti mi, va rog, cu cat alcool am voie sa trec din Republica Moldova in Romania? Stiu ca poti trece diferite cantitati, in functie de procentul de ... (vezi toată discuția)
Abuz in vama bors?? emanuellen emanuellen Buna ziua,stiti cumva daca Ungaria si-a schimbat legile vamale de la 1 ianuarie??Am vazut la tv.cum confiscau tigarile,cica ai voie sa duci 2 pachete in loc de ... (vezi toată discuția)