Sunt in preaviz art 65(1), la terminarea preavizului trebuie sa-mi acorde conform ccm la nivel national art 78 toate drepturile cuvenite la zi+1 salariu compensatoriu, in ianuarie 2008 am facut 3 ani vechime in munca, in februarie 2008 am avut crestere de salariu crestere care a fost la toti angajati firmei, in actul aditional de crestere a salariului nu este precizat ca mi se acorda in acea crestere conf art 41(3) CCM national si sporul de minim 5 % pentru vechimea de 3 ani.
Acuma vreau sa le fac o adresala HR prin care sa solicit ca la sfarsitul preavizului sa imi fie acordat conform art 41(3) acest spor pentru cei 2 ani in care nu mi-a fost acordat, daca nu mi se acorda am sa fac reclamatie la ITM.
Ce ziceti am dreptate si sanse de castig?
Nu am semnat pe loc deoarece cum am spus nu am fost lasat sa merg in biroul meu cu hartiile pentru a citi macar pe net ca articolele trecute si ce era scris sunt macar corecte dpv. legal, ele mi-au ajuns acasa prin curier moment in care am vazut ca au greseli de forma, iar faptul ca desi problemele economice sunt reale, concedierea mea este dubioasa dar nu pot prezenta toate motivele de ce cred ca este dubioasa deoarece ar insemna sa scriu foarte mult existand si informatii pe care nu le pot prezenta, dar cum am spus pozitia mea face legagutra intre mai multe departamente
Concedierea mea s-a facut pe motive economice care sunt reale.
Vreau sa contest decizia fiind f dubioasa deoarece:
-prima transa de concedieri a fost facut la inceput de luna cand au fost concediate ~ 15 pers intre care si colega mea.
- 2 sapt mai tarziu am fost anuntat ca sunt eu concediat nemaifiind condediata alta pers, si s-a revenit asupra concedieri colegei mele
- am fost anuntat verbal moment cand mi s-a prezentat preavizul si decizia de concediere cu jumate de ora inainte de terminarea programului am fost pus sa semnez pe loc desi am cerut sa mi se dea in birou sa ma informez si eu ca articolele trecute nu imi pot dauna lucru care mi-a fost refuzat, se poate vedea ca hotararea de concediere a mea este facuta in mare graba deoarece acestea au multe greseli de forma: in preaviz zice ca mi se desfiinteaza postul in aceiasi zi in care este datat preavizul iar la colegii mei concediati cu 2 sapt inainte zice ca postul se desfiinteaza cand se termina preavizul, pagina a 2 a de la decizie are tot la fel greseli de forma zice ca preavizul incepe cu 2 sapt inainte de a fi facut si preavizul in expira normal cu 2 sapt mai devreme
-conform art 65 lit 2 desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva, cea ce nu se poate realiza pentru postul meu deoarece este un post cheie sunt singurul in firma cu aceea pozitie iar desfintarea pozitiei insemna ca 2 departamente intregi ar trebui sa fie desfintate intre care si dep vanzari
- s-a scris ca nu mai exista nici un post disponibil in firma dar pe un site de joburi era activ un post in firma noastra la a carui criterii le indeplineam
- sunt date comenzi la furnizori externi de materiale pe a caror distributie in tara ar trebui sa o planific eu comenzi care ne-ar ajunge cel putin inca 3 luni din momentul in care ar ajunge (comenzile la furnizori sigur nu vor fi anulate)