avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate NotarPublicBucurestiSurdescu

Activitate NotarPublicBucurestiSurdescu

Răspuns la discuția Succesiune
Incercati mai intai sa va adresati unui birou notarial. De ce este recomandabil sa mergeti la notar intai? pentru ca, inainte de a va elibera certificatul de mostenitor, notarul il citeaza si pe fratele dvs. si, pentru motive lesne de inteles, este destul de posibil sa raspunda convocarii. Daca se prezinta, puteti ajunge la o tranzactie pe cale amiabila cu el., asa cum se si face de obicei imparteala mostenirii intre rudele apropiate. Dar, daca refuza sa se prezinte la sediul notarului, va mai ramane doar solutia sa il chemati in judecata printr-o cerere avand ca obiect partaj-succesoral. Dezavantajul ultimei solutii este in primul rand durata considerabil mai mare in care veti obtine ce doriti.















Mergeti la orice birou de notar public situat in circumscripţia teritoriala a judecatoriei in care defunctul si-a avut ultimul domiciliu. Daca acest ultim domiciliu a fost in Bucuresti, va puteti adresa oricarui notar ce activeaza in capitala.


Răspuns la discuția pact comisoriu
Clauza respectiva poate fi asimiliata unui pact comisoriu de gradul 2 si in acest caz este necesar ca locatorul sa formuleze o cerere de chemare in judecata catre instanta competenta. Numai daca locatorul ar introduce, de exemplu, un pact comisoriu de grad 4 in continutul contractului de locatiune, nu va mai fi nevoit sa apeleze la instanta.


Răspuns la discuția taxe notariat
"Calculatoarele de taxe notariale" existente pe internet ignora factori foarte importanti precum zona bunului imobil (nici macar nu fac diferenta daca imobilul este in Bucuresti sau in provincie), daca este teren, casa sau apartament etc... prin urmare asemenea calcule nu pot fi relevante. Trebuie sa oferiti mai multe elemente despre garsoniera: in ce locatie doriti sa o cumparati, anul constructiei, etajul etc.

Răspuns la discuția taxe notariale
Notarul calculeaza onorariile conform Ordinului nr. 943/2005. Ca sa aflati ce suma de bani va va fi perceputa de catre notar pentru perfectarea contractului de vanzare-cumparare al apartamentului, trebuie in primul rand sa oferiti mai multe detalii despre acesta (adresa exacta, anul constructiei, cate camere are, etaj etc.)