avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate scor.pio

Activitate scor.pio

Asa cum am precizat, am fost anuntati ca nu se vor plati aceste zile. Tocmai de aceea am intrebat, in aceasta situatie, pentru o sambata sau o duminica lucrate, cate zile libere ar trebui sa primesc? Am inteles ca, in mod normal, zilele lucrate sambata sau duminica se platesc si se mai da si o zi libera. Dar daca nu se platesc?
Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din salariu) dar imi cere sa lucrez, spuneti-mi va rog, pentru o sambata sau o duminica lucrate, cate zile libere trebuie sa primesc, una sau doua? Deci ni s-a spus ca zilele lucrate in weekend nu se platesc ci se compenseaza doar prin libere. Mentionez ca nu lucrez intr-o unitate cu foc continuu sau altceva de genul acesta.
Multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am intrebat, pentru ca vecinul in cauza era convins ca exista o astfel de lege (reglementare). Sunt total de acord cu celelalte aspecte legate de curatenie, liniste, dar mi s-ar parea un abuz sa ti se conditioneze tinerea unui animal in apartament de acordul vecinilor. Ar fi de ajuns sa fi avut un diferend cu un vecin pe cu totul altfel de probleme (loc de parcare, uscatorie etc.) pentru ca sa nu poti niciodata sa-ti iei un animal de companie. :-/
Ar fi cel putin absurd...
Locuiesc in Sectorul 3 al Capitalei tarisoarei noastre :)
Va salut!
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. In urma unei mici discutii avuta cu unul dintre vecini (locuiesc intr-n bloc de 8 etaje), va rog sa-mi spuneti daca sititi cumva despre existenta vreunui act normativ, HCL sau alta dispozitie legala care sa prevada faptul ca proprietarii animalelor de companie (caine in cazul meu) trebuie sa aiba acordul vecinilor (toti sau majoritatea) pentru a tine animalul in apartament, asa cum pretinde respectivul vecin.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Spatiul verde din jurul blocului
Mariana Apostol a scris:

Dacă a făcut ”ușa” fără să vă angajeze material ,fără să strice ambiental
peisajul nu trebuia să vă solicite aprobarea.


Problema nu este ca a facut usa, #-o ci ca a inchis-o cu un lacat!
Cu ce drept? Nu este curtea primita mostenire de la mamitica lui, nu plateste impozit in plus pe terenul respectiv, NU ESTE AL LUI, dar s-a facut stapan pe el! Inca odata, cu ce drept!
Răspuns la discuția Spatiul verde din jurul blocului
Multumesc pentru raspunsuri, dar... nu m-am lamurit. :)

Avea dreptul vecinul sa inchida domeniul public cu de la sine putere? Daca locuieste la parter, spatiul verde ii apartine, e proprietatea sa? Nu trebuia sa ceara acordul celorlalti locatari?
Va salut!
Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari?
De ce va intreb. In urma cu un an, primaria a montat garduri in jurul spatiilor verzi ale blocurilor din cartier. Ok, nu ma deranjeaza, nu asta e problema mea. Gardurile puse de primarie permit accesul in spatiul verde, in dreptul scarilor blocurilor. In acest spatiu verde eu imi scot catelul la plimbare. Acum cateva zile, vecinul de la parter a montat o usa acolo unde se putea intra in spatiul verde si a inchis-o cu un lacat. Intrebarea mea este, daca spatiul verde apartine asociatiei de proprietari, deci tuturor celor care locuiesc pe scara noastra, avea dreptul vecinul sa ne blocheze accesul in aceasta zona? Mentionez ca montarea acelei usi nu a fost o decizie a asociatiei de proprietari. Cel putin pe mine nu m-a intrebat nimeni.