avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate mihaip29

Activitate mihaip29

Buna seara,
Nu te contrazic insa, norma de hrana a fost "conceputa" ca un supliment de hrana pentru militarul sau angajatul care o primeste adica, la inceput s-a acordat sub forma de alimente, ulterior s-a trecut la acordarea contravalorii acestor alimente si se poate reveni oricand la forma initiala. De asemenea conosc situatii in care militarilor li se acorda masa calda la popota unitatii si li se opreste contravaloarea din norma de hrana. De asemenea, daca pleaca in misiuni ori la cursuri, pentru perioada respectiva nu li se acorda norma de hrana. Cum s-ar putea stabili o suma din norma pentru pensia alimentara. Daca aceasta suma se ia in considerare la plata pensiei alimentare si dupa o luna nu se vor mai aloca fonduri ci se vor distribui alimente sau mese calde la popota pentru toti militarii sau cei care beneficiaza de acest drept, ce se intampla atunci?
In fine, daca cineva a fost obligat sa plateasca si din norma de hrana pensie alimentara inseamna ca nu a prezentat el, avocatul si/ sau institutia unde lucreaza, norma care reglementeaza acordarea acestui supliment de hrana.
Buna ziua,
Norma de hrana care se acorda personalului din sistemul de aparare, are rolul de a ameliora numarul de calorii necesare angajatului si nu sotiei sau copiilor, sa-si desfasoare activitatea in conditiile cele mai bune, adica rezultatele muncii depuse in cadrul institutiei sa fie la un nivel superior. Ganditi-va la norma de hrana ca si la bonurile de masa, sunt introduse ele la calcularea pensiei alimentare?
Buna seara,
Daca politistul te surprinde conducand autovehiculul cu 0,01ml alcool in sange, iti suspenda permisul pentru ca ai condus sub influenta bauturilor alcoolice.
Angajatorul nu are de unde sa stie ca ai consumat substante halucinogene acum 3 ani, el (angajatorul), la control, in interiorul fabricii si in timpul programului a constatat ca angajatul are in sange substanta interzisa.
Din afirmatia domnului reiese ca a stiut ca este supus unei testari antidrog, chiar daca verificarea era motivata de preluarea fabricii de catre o firma mai mare.
Revenind la conducerea autovehiculelor, daca, conducatorul auto, este depistat cu orice urma de substanta stupefianta in sange, i se intocmeste dosar penal intrucat se considera, ca a savarsit o infractiune, nu este intreabat daca a consumat azi sau acum o luna.
Răspuns la discuția Prins fara permis dar stationat
In loc de duba politiei putea sa fie un cap de pod sau un om (copil, femeie insarcinatra, etc.)
Buna seara,
Daca cititi cu atentie mesajul petitionarei, va puteti da seama ca perioada de "doliu" a trecut, de asemenea doamna spune ca, "o perioada a fost OK" si "ma preseaza sa il primesc in casa", acum nu stim ce vrea, poate ii spune ca vrea sa-si vada copilul, nu sa-l primeasca in casa si interpreteaza dansa astfel. Fara sa fiu sarcastic, doamna, probabil, ar dori ca sa i-l arate (copilul), doar in poze. Parerea mea (subiectiva) este ca doamna ar dori sa nu mai fie sacaita de drepturile tatalui de a-si vedea, educa, impartasi emotiile copiii/ copiilor lui.
In opinia mea, mesajele transmise de moderatorul gi_jane2, de mediatorul MonicaHanganu si de utilizatorului Martonze (mai putin mesajul utilizatorului "proastasatului"), sunt pertinente si de urmat, daca se doreste cu adevarat o rezolvare corecta si morala.
P.S.
Pentru "Martonze"
"Sincer, parerea mea personala este ca sentintele privind vizitarea minorilor la domiciliul parintelui rezident este contra interesului superior al copilului."
Cred ca instanta nu impune, ci consfinteste un acord intre parti.