avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calculul pensiei de intretinere datorata de cadrele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calculul pensiei de intretinere datorata de cadrele militare si norma de hrana

Buna ziua ! As vrea sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la o persoana dintr un cadru militar? Se pune in calcul si norma de hrana?Sau doar salariul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 18:52, 4 Martie 2015
Nu e o regula, exista argumente si sa se ia si sa nu se ia in calcul.
A venit si regula. Norma de hrana nu intra in baza de calcul a pensiei de intretinere

Decizia nr. 6 din 23 iunie 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie vizand interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 527 alin. (2) si art. 529 alin. (2) din noul Cod civil, in corelare cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale presedintelui din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala Publicata in Monitorul Oficial nr. 691/2014 - M. Of. 691 / 22 septembrie 2014
Curtea a fost sesizata sa se pronunte pe o problema de drept, iar decizia nu stabileste nimic, ci " Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Tribunalul Botosani - Sectia I civila in Dosarul nr. 13.696/193/2013 privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea modului de interpretare si aplicare a dispozitiilor art. 527 alin. (2) si art. 529 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, in corelare cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."
Asa ca cine are interes sa nu se ia in calcul sau sa se ia in calul , vine si isi motiveaza cererea si instanta decide ca si pana acum.
Buna ziua,
Norma de hrana care se acorda personalului din sistemul de aparare, are rolul de a ameliora numarul de calorii necesare angajatului si nu sotiei sau copiilor, sa-si desfasoare activitatea in conditiile cele mai bune, adica rezultatele muncii depuse in cadrul institutiei sa fie la un nivel superior. Ganditi-va la norma de hrana ca si la bonurile de masa, sunt introduse ele la calcularea pensiei alimentare?
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
mihaip29, utilizator
Buna, am fost intr un caz similar de curand si sa sti ca se ia in calcul si norma de hrana..nu conteaza situatia

Alte discuții în legătură

Poprire norma hrana Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua. Daca salariatul primeste norma de hrana, aceasta se ia in calcul la aplicarea popririi sau se scade din venitul net, poprirea aplicandu-se la ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de crestere si educare ale minorului corneliacarryna corneliacarryna buna ziua! in urma divortului la notar s-a stabilit custodie comuna cu domiciliul la mama iar tatal trebuie sa plateasca minorului 25% din venituri.Tatal ... (vezi toată discuția)
Norma de hrană se ia în calcul la stabilirea pensiei de întreținere pentru minor? Trafo Trafo Bună ziua ,pentru pensie alimentară pentru un minor ,fiind cadru militar este pus in calcul si norma de hrană!?Va rog daca aveti informații cu privire la ... (vezi toată discuția)