avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Ayaz

Activitate Ayaz

Răspuns la discuția Divorț tardiv
Cred că este singura soluție. Vă mulțumesc mult pentru sfat și îndrumare!

Adrian ALBU a scris:

Divorțați și, ulterior, gândiți-vă cum îl puteți ajuta dpdv locativ.

Răspuns la discuția Divorț tardiv
Nu știu de ce nu mai apare răspunsul meu aici. Vă mulțumesc încă o dată pentru răspunsul dvs. extrem de util! Într-adevăr, este o problemă morală, din cauza căreia a și durat atât de mult această căsătorie, dar s-a ajuns la limită. În ce privește ajutorul, da, va fi ajutat, dacă acceptă. Cu forța nu se poate face nimic.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu trebuie sa i asigurati dvs locuinta divorțati si gata ..Ce face ulterior e treaba lui daca vreti sa il ajutati cu bani t o chirie bine daca nu sa isi gaseasca..Faptul ca ramane pe străzi nu e un impediment din punct de vedere legal ci poate doar moral pt dvs...

Răspuns la discuția Divorț tardiv
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

nu

Răspuns la discuția Divorț tardiv
Copilul major, care are un apartament proprietate personală, ar putea fi obligat să-l ia în spațiu?
Răspuns la discuția Divorț tardiv
Pentru că totul s-a produs brusc și nu așa se procedează. Nu după ce l-a tolerat și suportat atâția ani. Problema e mult mai profundă decât în descriere. Să nu judecăm aparențele. Mulțumesc frumos pentru intervenție!

gi-jane2 a scris:

Soției i s-a făcut rău, ea fiind cardiacă și hipertensivă, plecarea lui bruscă, fără motiv și fără explicații provocându-i o stare de șoc.


de bucurie sau de ce a facut soc ?
ziceti ca a terorizat-o si acuma ca a plecat in sfarsit de acasa, ea face soc ? de ce nu a zis mersi si bogdaproste?
barbatul are pensie ?

Răspuns la discuția Divorț tardiv
Vă mulțumesc mult! Decât să mai provoace alte probleme, pentru sănătatea lor, cred că e mai bine să divorțeze. O seară liniștită!

Emilika40 a scris:

Sigur că da.
Pot divorța și la Starea civilă de la locul căsătoriei sau de la domiciliul lor dacă sunt de acord, e mai ieftin decât la notar și durează tot 30 de zile.
Scrie aici cum se procedează:
[ link extern ] /

Răspuns la discuția Divorț tardiv
Vă mulțumesc mult pentru răspuns! Totuși, el este cel care dorește divorțul, iar dacă vor ajunge la o înțelegere, se poate desface căsătoria de comun acord la notariat?
Discuție Divorț tardiv
Bună ziua!
În ce condiții se poate divorța după 38 de ani de căsnicie, el neavând unde să locuiască? În tot acest timp, soțul nu a înțeles că trebuie să aibă un comportament normal, el fiind agresiv verbal, fizic și psihic, având un temperament nervos spre coleric, terorizând familia. Soția a discutat de foarte multe ori cu el asupra situațiilor agresive pe care le provoca și provoacă în continuare, în familie, producând suferințe fizice și traume psihice soției și celor doi copii chiar și după majorat. Discuția a mers de multe ori spre separare, dar fiindcă nu și-a găsit unde să stea, el nedeținând nicio proprietate, soția l-a tolerat (a greșit, da!), fiind deja amândoi la a doua căsnicie și dorind să evite totuși trauma unui al doilea divorț. Există documente medicale de tratament în urma violenței, inclusiv de la IML, dar vechi ( de prin ’95). Mai pot fi folosite? De mai bine de un an de zile amenință familia că va pleca de acasă și, în final, a plecat recent fără să existe vreo discuție prealabilă. Și-a închis telefonul și două zile nu s-a știut nimic de el, iar când și l-a deschis nu a binevoit nici să sune acasă, nici să răspundă la apelul soției. A treia zi abia a răspuns, spunându-i soției pe un ton foarte înalt, „că gata, s-a terminat, nu mai vin niciodată acasă.”, fără nicio explicație. Soției i s-a făcut rău, ea fiind cardiacă și hipertensivă, plecarea lui bruscă, fără motiv și fără explicații provocându-i o stare de șoc. De asemenea, el a solicitat Direcției de Asistență Socială cazarea în căminul de bătrâni. Au venit acasă, în anchetă, două doamne de la instituția în cauză și au concluzionat „plecarea fără motiv de acasă și evaluare psihiatrică”, pe care el a refuzat-o, pe motiv că „nu este nevoie”. Acum este reintegrat în familie, dar situația este insuportabilă pentru familie, nu se mai poate locui cu el sub același acoperiș. În cazul unui divorț, cum i se poate asigura o locuință? Casa în care locuiește în prezent este bun propriu al soției. I s-a propus atât de către familie, cât și de către Asistența Socială să stea undeva în chirie, dar refuză. Având în vedere vârsta și durata căsătoriei, cum poate fi totuși rezolvată această chestiune spre binele ambelor părți? Îmi cer scuze pentru textul lung, dar am vrut să fie cât mai clară situația. Mulțumesc pentru atenția și răbdarea acordate! Cu stimă!

Mulțumesc frumos pentru promptitudine și sfaturi!
Bună seara!
Aș dori, vă rog, o îndrumare pentru o situație la școală cu elevi recalcitranți , care, pentru a se răzbuna pentru notele mici obținute la un test cu punctaje clare și barem de notare, au preluat de pe pagina de facebook pozele profesoarei respective fără știrea ei și le-au distribuit pe instagram, sub semnătura clasei respective. Care sunt consecințele acestei fapte? Ce cale s-ar putea urma? Ce poate face profesoara pentru a se apăra de agresivitatea lor la oră, ei perturbând ora în mod continuu? Mulțumesc!