avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Activitate Gulgutzu

Activitate Gulgutzu

Răspuns la discuția Violenta in familie
S-au facut toate demersurile legale, inclusiv cu avocat si pozele aferente. Din pacate ordinul de restrictie va iesi la sfarsitul lunii Mai, deci aproximativ 2 luni in care sta cu copilul pe unde apuca si se mai duce si la serviciu; asta spuneti voi ca justitia e alaturi de ea !?! (vis-a-vis de restrictia ce spuneati ca iese intr-o saptamana).
Nu inteleg de ce dureaza atat si nu intra macar la arest pentru vatamare corporala asupra unui membru de familie !
Imi pare rau, sunt dezamagit, am noroc ca sunt barbat si nu am cum sa fiu in situatia ei, dar compatimesc femeile ce ajung in situatia de fata.

Răspuns la discuția Violenta in familie
Locuinta a fost au achizitionat-o impreuna in timpul casatoriei pe credit si mai sunt vreo 3 ani de rate. De mentionat ca el nu a avut si nu are nici in prezent un loc de munca.
Răspuns la discuția Violenta in familie
Multumesc deocamdata pentru sfaturile si informarile dvs., o sa tin indeaproape cu demersurile cazului pentru a fi de folos si altora ce sunt in situatii asemanatoare.
Va rog sa fiti in continuare alaturi de acest subiect cu sfaturi, propuneri si demersuri juridice.

Cu stima
Răspuns la discuția Violenta in familie
Exista un termen limita ce expira dupa toate aceste prevederi de protectie si ce urmari legale se fac dupa agresiunea corporala si antentarea la viata persoanei din decursul incidentului (ochii invinetiti, strangulare cu urme vizibile, urme de vanatai pe corp) ?
Mai precizez ca femeia lucreaza ca ospatarita si nu-si poate efectua serviciu avand in vedere ca era singurul venit din familie, el neavand nici o ocupatie.
Buna ziua,

Aseara, o amica de-a mea a fost batuta de catre sotul ei de a ajuns la urgenta.
Ea a mai avut antecedente fara a urma proceduri de plangere, dar intre timp a mai avut parte de amenintari de tot felul, chiar a fost si la politie sa anunte diversele incidente, dar acum s-a intamplat inevitabilul. A fost batuta intr-un "hal" ca daca nu intervenea vecinii ar fi putut s-o omoare. In fine, nu mai zic ca politia a venit dupa o ora si ceva stiind de eventualele probleme din familia respectiva.
In fine, pe mine ma intereseaza care sunt procedurile necesare pentru a se rezolva situatia fiindca este o locuinta si un copil la mijloc.
Care ar fi urmarile legislative si procedurile legale pentru a evita urmarirea, amenintarea si agresarea femeiei in cauza, parerile si sfaturile necesare cazului avand in vedere ca i-a spus: daca nu pleaca si sa-i lase locuinta, o va cauta si o va omora.
Pricizez ca femeia a dat declaratie la politie si in cursul zilei de astazi va merge la Medicina Legala si la Tribunal pentru a intocmi actele necesare, eventual si pentru un eventual divort.

Vreau sa fiti cat mai cooperanti si incisivi fiindca astfel de cazuri sunt mult mai numeroase in realitate decat da statistica unora. :">
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Predau sau nu permisul?
Nu conteaza cum este solutionat cazul, la politie figurati cu permisul suspendat, pana nu ajunge solutionarea la politie (indiferent de raspuns) dvs nu aveti dreptul de a conduce autovehicule indiferent daca se afla permisul la dvs sau la politie.
Daca sunteti oprit de politie in trafic si aveti permisul la dvs dar el figureaza la ei ca suspendat riscati dosar penal.
Mergeti la procuratura (in audienta) si dupa aceea la politie si interesati-va de situatia dvs.
Buna ziua,

Notarii publici propun ministrului Justitiei o noua scadere a onorariilor la unele categorii de servicii notariale cu impact direct asupra populatiei, cum ar fi vanzari, ipoteci sau mosteniri, cu pana la 90%, potrivit unui comunicat emis luni de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania.

Aceasta este o stire publicata in 27.09.2010 pe www.ziare.com
As vrea sa stiu daca intr-adevar a fost aprobata de Ministerul de Justitie aceasta propunere a Notarilor Publici ?

Va multumesc anticipat
Unui prieten i s-a luat permisul 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (conteaza mai putin pentru ce), i s-a inmanat o dovada de 15 zile (ceva clasic).:slap:
Sotia lui naste peste o luna si atunci ar avea mare nevoie de permis (si asta conteaza pentru d-voastra foarte putin) :P
A fost la politie sa anuleze dovada de 15 zile si sa i se calculeze 30 de zile de la data comiterii contraventiei (sau de la predarea dovezii de circulatie) fara a mai beneficia de dovada de circulatie. I s-a spus ca nu exista o lege privind o astfel de procedura si ca nu se poate faca nimic in privinta asta. :((
Va intreb pe d-voastra, exista o astfel de lege sau pe baza carei legi de fapt i se interzice o astfel de procedura cand este destul de logica si destul de practica ?!? Suspendarea ramane aceeasi doar ca se modifica perioada.:foottap:
Astept parerile d-voastra cat mai exacte pe subiect, daca aveti vreun articol de lege care s-ar putea interpreta si ar ajuta in aceasta chestiune !
Daca nu-l ajuta pe prietenul meu macar poate ajuta altii pe viitor care vor fi in situatii asemanatoare. :hammer:

Va multumesc :bow:
Răspuns la discuția Permis suspendat pentru alcool
stimate domn,
- in primul rand se ia in considerare prima proba de sange ceea ce la d-voastra este cu mult peste limita legala, deci, in aceasta situatia vi se va intocmi dosar penal si veti primi o condamnare cu suspendare.
- in al doilea rand, in acest caz permisul d-voastra vi se anuleaza, o sa primiti o condamnare de minim 2 ani dupa care veti depune o cerere la comandatul circulatiei sa vi se dea voie sa dati din nou pentru permis.#-o
Concluzie:
din pacate pt d-voastra veti sta fara drept de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de cel putin 3 ani.
P.S.
- nu exista putin peste limita, ci: peste limita si sub limita :sorry:.
Multa Bafta !
- la alcoolemia iesita in sange de la medicina legala cam nu mai ai ce face, doar sa faci o contestatie si sa recalculezi alcoolemia, parerea mea e ca nu mai ai nici o sansa sa rezolvi nimic, este prea clara si este cu mult peste limita legala.
- indiferent ce ai facut inainte, in acest caz procurorul iti va intocmi dosar penal, ti se va da o condamnare (cu suspendare daca nu ai mai avut alta condamnare in trecut), ti se va anula permisul de conducere.
- cerere le Parchet pentru dreptul de a conduce poti s-o faci, degeaba, nu ai nici o sansa sa mai primesti nici o dovada avand in vedere alcoolemia avuta si mai ales ca esti si recidivist cu alcoolul la volan.
- pregateste-ti un avocat ca sa primesti un minim de pedeapsa, pregateste-ti si moralul fiindca, doar dupa minim 3 ani o sa mai ai dreptul de a da din nou pentru permisul auto.
:yawn: