avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate felteiu

Activitate felteiu

Am fost sunat in urma cu 2 zile de catre o persoana care s-a recomandat a fi de la Radio Tv. A motivat ca a obtinut nr. de tel. al firmei (a persoanei de contact) de la ministerul finantelor, iar in baza "HG 1012/2009 pentru modificarea si completarea HG nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, care prevede ca persoanele juridice cu sediul in Romania, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care si-au suspendat activitatea", firma este obligata sa plateasca aceasta taxa, inclusiv din anii anteriori (2007), chiar daca prin Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justite (ICCJ) nr. 2102/2009 din 9 aprilie, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 691 din 14 octombrie 2009, aceasta taxa a fost ANULATA....si a continuat pe tema acestui subiect sa-mi explice....
INTREBARE: SE PLATESTE SAU NU??? AU BAZA JURIDICA PENTRU ACEASTA "TAXA"???
Declaratia pe propria raspundere cum ca firma care doreste scutirea de la plata acestei taxe, nu detine mijloace de receptionare a programelor radio-tv , poate fi scutita de a mai plati, daca asa este, cand trebuie intocmita si catre cine??? Multumesc!!!
VA ROG DACA CINEVA POATE SA RASPUNDA!!!
Informatiile privind "taxa RADIO TV" emisa catre persoanele juridice (SRL) sunt contradictorii, confuze si neclare.
Potrivit Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justite (ICCJ) nr. 2102/2009 din 9 aprilie, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 691 din 14 octombrie 2009, aceasta taxa a fost ANULATA, Firmele nu vor mai fi obligate sa plateasca taxa radio-TV, deoarece ICCJ a respins recursul formulat de Guvern si de Societatea Romana de Radiodifuziune, pentru anularea taxei.
In acelasi timp Guvernul a emis HG 1012/2009 pentru modificarea si completarea HG nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, care prevede ca persoanele juridice cu sediul in Romania, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care si-au suspendat activitatea.
CARE ESTE DE FAPT CALEA LEGALA SI CUM SE POATE PROCEDA IN ACEASTA SITUATIE??? SE PLATESTE SAU NU SE PLATESTE??? VA MULTUMESC!!!