avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate iustinian13

Activitate iustinian13

Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
eu am aceasta informare privind protectia maternitatii la locul de munca din saptamana 7, in care medicul de medicina muncii nu recomanda concediu de risc maternal ( acum am 23), numai ca medicul specialist mi-a dat concediu medical 2 luni dar pe boala obisnuita nu pe risc maternal, eu maiavand si alte zile de cm dinainte de a ramane insarcinata si acum cu acestea vor depasii 90 de zile de cm si medicul specialist mi-a spus ca imi va da cateva zile de cm pe risc maternal, iar apoi iimi va face dosar pentru comisie.
eu nu inteleg de ce cumuleaza cm boala obisnuita cu cm risc maternal - el spune ca se ia dupa adeverina de la angajator care mi-a scris ca am deja 80 de zile de cm simplu.
daca poate cineva sa ma indrume unde pot sa ma adresez ca nici medicul de familie nu stie
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
eu nu mai inteleg nimic, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez: am o scrisoare medicala catre medicul de familie si acesta nu-mi elibereaza concediu, va rog cine stie sa-mi detalieze
va multumesc
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
si ce cuprinde acest dosar , si unde anume sa-l depun la medicina muncii?
buna ziua
am o problema - am fost internata in spital, la externare medicul specialist- ginecologul mi-a dat concediu medical si o scrisoare medicala catre medicul de familie prin care ii cere sa-mi acorde concediu medical pentru risc de sarcina, dar medicul de familie spune ca nu poate sa-mi elibereze acest c.m.spunand ca poate sa-mi dea doar 5-6-zile dupa internare/luna, in acest caz cine imi elibereaza concediul pentru risc de sarcina?
va multumesc
sunt insarcinata in 4 luni (urmand sa nasc in iunie) incepand cu luna ianuarie sunt in concediu medical pentru risc de sarcina, faptul ca sunt in medical nu ma va afecta pentru a beneficia de concediu pentru cresere si indemnizatie.
multumesc
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu acest sistem de coplata: a intrat in vigoare, eu sunt insarcinata si daca ma internez trebuie sa mai platesc ceva sau atunci cand voi naste?
va multumesc
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu acest sistem de coplata.
- cand intra in vigoare - eu sunt insarcinata si voi naste in iunie 2012, la inceputul anului 2012 va trebui sa contribui pentru perioada cand voi fi spitalizata pentru nastere?
- cat va trebui sa cotizez?
multumesc
buna ziua
sunt insarcinata si am mai multe intrebari cu privire la concediu pt cresterea copilului.
IN primul rand eu voi naste in luna iunie, angajatorul daca in acest moment face reduceri de personal, poate sa-mi desfiinteze postul?
2) daca intru in concediu medical pentru risc de sarcina, valoarea acestuia am inteles ca este 75%din net, dar se si impoziteaza acest tip de concediu medical?
( stiu ca concediu pre si post natal este de 85% si nu se impoziteaza)
3) valoarea tichetelor de masa se i-a in calcul la veniturile din cele 12 luni anterioare nasterii?
va multumesc
Discuție transport marfa
buna ziua,
va supun atentiei cu urmatoarea intrebare: daca un transportator a distrus marfa transportata, asiguratorul va platii contravaloarea marfii distruse, dar taxele vamale, taxele de transport vor fi si acestea despagubite?
Răspuns la discuția despagubiri fpvs
dar eu am intrebat, societatea de asigurari poate recupera despagubirea platita direct de la fond?