avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate dn.mocan

Activitate dn.mocan

Răspuns la discuția Perioada de debut
freeelis a scris:

Art.31 C.mun.
...
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
...


Buna ziua,
Puteti da mai multe relatii referitoare la "legile speciale" prin care, exceptional, este reglementata stagiatura?
Va multumesc!
Buna ziua,
In prezent sunt angajata ca secretara la o institutie publica, cu salariul maxim de 1077 (cl.5). Am terminat studii superioare in domeniul psihologiei. De la biroul personal mi s-a spus ca incadrarea in functia de psiholog stagiar se va face prin concurs, cu salariul de 1043 lei, iar promovarea se va putea face in functia de psiholog practicant doar peste 1 an.
Avand in vedere ca lucrez in aceeasi institutie de peste 20 de ani, mi se va schimba sporul de vechime? E adevarat de promovarea se poate face doar dupa 1 an de zile? Daca un psiholog stagiar are salariul 1043, cat are un psiholog practicant?
Va multumesc!