avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Lancer

Activitate Lancer

Răspuns la discuția Adresă de domiciliu procesual
Va multumesc pentru răspuns, apreciez gestul Dvs.

Ma gândeam sa mentionez hotelul pentru ca pe aceasta cale am posibilitatea de a primi corespondenta adresată de către organele de cercetare, respectiv instanță, prin retrimitere, într-un timp relativ scurt (câteva zile). O sa îmi exprim dorința de a fi citat, audiat (dacă e cazul) și prin telefon, respectiv email, dar mă gândeam ca ar fi bine (și probabil indicat) sa ofer autorităților si o cale (cât mai facila) pentru expedierea fizica a eventualelor documente pe care procedura le cere a fi comunicate prin corespondenta poștala.
Iau, desigur, in considerare, și timpul necesar respectivei corespondente, pentru a ajunge la adresa mea de rezidență, in idee in care nu as vrea sa se interpreteze in defavoarea mea faptul ca furnizez o adresa din străinătate cu scopul tergiversării procedurilor, șamd.
Domiciliu Procesual

Intenționez să trimit instituției parchetului de pe lângă judecătoria X o adresă prin care să solicit a se retine ca domiciliu procesual un hotel din localitate la care rămân peste noapte destul de frecvent când ajung în țară. Este legal și acceptabil din punctul de vedere al procurorului care investighează cauza?
De menționat că am o adresă de domiciliu in țară, dar la acea adresă nu mai locuiește nimeni, de ani de zile, proprietatea nu este în folosință, deci nu am oe nimeni acolo care să ridice și să îmi trimită mai departe corespondența.
Mulțumesc.
Nu sunt din capitala, muncesc in afara tarii, am intrat intr-un bucluc si cred ca o sa am nevoie de asistenta juridica si reprezentare in viitorul apropiat in București. Si chiar daca toate acestea nu vor fi necesare, as vrea sa discut, cel puțin, cu un avocat specializat in drept penal. Cum menționam la-nceput, nu sunt din zona si nu cunosc pe nimeni in domeniu, nu am avut de-a face cu astfel de situatii pana acum, idee in care as aprecia cateva recomandari, daca forumul permite asa ceva.
Va multumesc anticipat.

Sincer sa fiu, nici macar nu-mi dau seama daca ma ajuta. Am impresia ca situatia nu se aplica in cazul meu.
O sa revin, desigur, cu detalii in momentul in care o sa stiu mai multe.
Cu stima!
Da...
Se pare ca tot aici in tara urmeaza sa cotizez, atata timp cat nu sunt rezident in Elvetia.
sau nu am interpretat eu bine?
Răspuns la discuția vanatorii de fraieri in trafic
Urmatorul care o pateste, daca e posibil sa puna telefonul pe inregistrare in timpul "negocierii", dupa care sa mearga la politie.
Nmarul de inmatriculare e fals, nu exista in baza de date.
Buna.
Urmeaza sa semnez un contract de munca printr-o agentie de recrutare. Una dintre specificatiile care mi-au atras atentia suna cam asa:
"tax will be deducted according to the Swiss tax regulations (unless the double tax treaty btw. Switzerland and the employee’s tax residency says otherwise)."
Unul dintre consultatii agentiei respective sustine ca,in conformitate cu "Conventiei dintre Romania si Confederatia Elvetiana privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit", veniturile pe care urmeaza sa le realizez vor fi taxate in conformitate cu prevederile fiscale elvetiene, nemaifiind nevoie sa platesc impozite si in RO.
Asa sa fie oare?

Multumesc anticipat!
Aveti idee ce presupune mai exact un asemenea contract de munca in strainatate? Care ar fi diferentele intre comutting si non-commuting?

Multumiri anticipate!
Răspuns la discuția 2% din impozit pentru copii
Au mai aparut ceva noutati in legatura cu problema in discutie? Si pe mine ma intereseaza virarea acelei cote din impozit intr-un asemenea cont, insa habar n-am cum se poate face asta. Stie cineva?