avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Activitate carmenliv

Activitate carmenliv

Un salariat angajat incepand cu anul 2000 a avut în perioada ianuarie 2022_iulie 2022 salariul mai mare decat salariul minim pe economie. Este obligatoriu ca începând cu data de 01 01 2024 acesta sa aibă salariul majorat având în vedere oug 142 din 2001, sau termenul de 2 ani este luat în calcul începând cu august 2022.
Asistentul personal al persoanei cu handicap beneficiază de preaviz la încetarea contractului individual de munca în baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii ( în cazul decesului persoanei cu handicap)?
Asistentul personal al persoanei cu handicap care are contract individual de munca, poate presta și activitate ca titular la propria intreprindere Individuala?
Ce fel de contract pot încheia fotbalistii amatori cu Asociațiile Sportive? Dar fotbalistii profesioniști? Care este baza legala?
În ce baza sunt plătiți sportivii amatori (fotbalistii)?
Unde se pot adresa în situația când sunt legitimați la o echipa de fotbal dar nu primesc banii pentru activitatea sportiva?
Mulțumesc!
IN CAZUL INCHIRIERII UNUI SPATIU INTRE PERSOANE JURIDICE (PLATITOARE DE TVA AMBELE SOCIETATI) FACTURAREA CHIRIEI SE POATE FACE FARA TVA?..
SE FACE DECLARATIE LA ANAF PRIVIND INCHIRIEREA IMOBILULUI?
SE FACE NOTIFICARE CU PRIVIRE LA FAPTUL CA FACTURAREA SE FACE FARA TVA?
MULTUMESC.
Salariatul are obligația de a rămâne la acelasi angajator timp de 6 luni după perioada de somaj tehnic? Este prevazut acest lucru în legislatie?
Administratorul - persoana fizica- poate încheia contract de prestări servicii cu asociatia de proprietari sau doar contract individual de munca? ... Dar persoana fizica ( persoana care face curatenia în bloc) poate presta activitate în baza contractului de prestări servicii sau trebuie încheiat contract individual de munca? Multumesc!

ynocentta a scris:

L nr 196/2018
Art 64
(4) Administratorii sunt angajați pe bază de contract individual de muncă sau contract de prestări
servicii, cu respectarea prevederilor legale în vigoare


Administratorul de condominii poate desfasura activitate doar în baza contractului individual de munca? Unde este prevazut? Nu este pfa. Mulțumesc!
Răspuns la discuția contract de munca
Nu este prevazuta vanzarea de marfuri, dar care este diferenta intre un administrator care este si asociat si care poate desfasura activitate la propria firma cu si fara contract de munca si un administrator care este numit (in cazul unui SRL) unde este prevazut in legislatie?
Administratorul unei societati cu raspundere limitata, numit prin actul constitutiv, si care nu este si asociat, poate presta si activitate de vanzare marfuri pentru aceasta societate fara a avea incheiat un contract individual de munca.