avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Activitate GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Buna seara
O ADUNARE Generală a Acționarilor la o societate închisă, care stabilește în același punct de pe ordinea de zi și răscumpărarea acțiunilor și plaja de preț cu care se face răscumpărarea este legală ??Nu ar trebui puncte diferite pe ordinea de zi?
Tocmai asta scrie pe pagina RAR, că vehiculele istorice sunt excluse de la autentificare de către Registrul Auto Roman continuarea care nu a-ți scris-o este că aceste certificate de autenticitate așa se numesc, se emit de către acest club de vehicule istorice.A-ti înțeles ? Știri de legea vehiculelor istorice?
Și solicitarea mea era ca pentru vehiculele istorice, RAR- ul sa se ocupe de emiterea certificatelor de autenricutate și nu acest club de vehicule istorice.
Adrian Dimitriu a scris:

daca ati fi cautat termenul "istoric" in pagina, ati fi gasit si raspunsul. pentru celeritate, e in penultimul paragraf

Sa nu faceți confuzie între vehiculele istorice ( cele fabricate in urma cu peste 30 de ani ) și vehiculele rutiere, așa cum articolul de pe pagina RAR se vorbește despre vehicule rutiere nu istorice.

Adrian Dimitriu a scris:

Citiți chiar dvs. pe website-ul RAR: [ link extern ]

Exista un club de vehicule istorice, atestat de F.I.V.A. , Federația Internațională a Vehiculelor Istorice care emite atestatele de vehicule istorice și nu Registrul Auto Roman sau alta autoritate a Statului Roman.Vorbisem cu o avocată care spunea că atestarea vehiculelor istorice nu poate fii făcută de către un club de vehicule istorice.
Solicit părerile specialiștilor, avocaților .
Solicit un avocat pentru un proces în această speță.
Buna ziua,

Intreb daca se poate cere retragerea din actionariatul unei societati comerciale ??care a fost cotata de Piata de Capital, la schimbarea obiectului principal de activitate, dar care era in insolventa insa la Curtea de Apel in recursul declarat de debitoare, admite recursul, caseaza sentinta si trimite cauza spre rejudecare???
Daca banca era cotata pe Piata de Capital, in momentul in care unicredit ii cumpara lui tiriac actiunile, trebuia sa faca oferta publica si celorlalti actionari...
Asa ca , poate de aceea nu s-a dorit cotarea bancii pe Piata de Capital....
Tiriac a vandut in iunie 2015, peste 45 % din actiunile bancii Unicredit si nu ia pasat de micii actionarii majoritatea membrii fondatori care au ramas in continuare captivi, banca nu este cotata pe Piata de Capital, nu mai intreb daca este moral ce s-a intamplat, stim cu totii raspunsul de bun simt, dar legal este ca micii actionarii sa ramana captivi si sa nu li se cumpere actiunile in timp ce actionarul majoritar a facut exit-ul iesirea???
Ce sa faca micii actionarii, plangeri penale pentru inselaciune ???
Sumele pe care actionarul majoritar ar trebui sa le plateasca pentru aceste 4, % sunt de peste zece ori mai mici decat suma platita in luna iunie 2015, cand a cumparat peste 45 % din Unicredit bank.
Inca o intrebare : pretul platit pentru o actiune micilor actionari, ar trebui sa fie la fel cu pretul pe actiune platit actionarului care a vandut 45 % in iunie ??
Nimeni nu are curaj sa raspunda??
e vorba de situatia a peste 4000 de mici actionari, raspunsul ar fii pentru toti, ca si cand ar fii peste 4000 de raspunsuri.
Practic, un actionar a vandut in total, in timp peste 95 % din actiuni, catre actualul actionar majoritar, fara sa ii pese de ceilalti actionari, majoritatea fiind membrii fondatori, care si-au investit economiile avand incredere in el, degeaba, in prezent multii si micii actionari raman captivi, banca nu este cotata pe Piata de Capital, ca nu vrea actionarul majoritar, s-au facut cereri in acest sens de catre micii actionari si pana in prezent micii actionari nici nu au primit vreo oferta de cumparare pentru actiunile lor.Nu mai zic de partea morala, sau sa se dea un pret/actiune care sa tina cont de pretul/actiune dat actionarului care a vandut 45 % in iunie 2015.
Sunt un actionar al bancii Unicredit tiriac si va intreb daca este legal sa se faca de catre actionarul majoritar, oferta de cumparare numai actionarului care avea prin 2 firme 45 % din actiunile bancii, cu atat mai mult cu cat suntem actionari captivi, banca nu este cotata pe Piata de Capital?????
Ce ar trebui facut legal, in acest caz de catre actionarii minoritari , cateva mii cu peste 4 % din capitalul social ???
Poate totusi cineva are curajul sa raspunda...