avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atestarea vehiculelor istorice ar trebui făcută de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atestarea vehiculelor istorice ar trebui făcută de către Registrul Auto Roman nu de către un club de vehicule istorice.

Exista un club de vehicule istorice, atestat de F.I.V.A. , Federația Internațională a Vehiculelor Istorice care emite atestatele de vehicule istorice și nu Registrul Auto Roman sau alta autoritate a Statului Roman.Vorbisem cu o avocată care spunea că atestarea vehiculelor istorice nu poate fii făcută de către un club de vehicule istorice.
Solicit părerile specialiștilor, avocaților .
Solicit un avocat pentru un proces în această speță.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:03, 11 Iunie 2019
Citiți chiar dvs. pe website-ul RAR: [ link extern ]
Sa nu faceți confuzie între vehiculele istorice ( cele fabricate in urma cu peste 30 de ani ) și vehiculele rutiere, așa cum articolul de pe pagina RAR se vorbește despre vehicule rutiere nu istorice.

Adrian Dimitriu a scris:

Citiți chiar dvs. pe website-ul RAR: [ link extern ]

daca ati fi cautat termenul "istoric" in pagina, ati fi gasit si raspunsul. pentru celeritate, e in penultimul paragraf
Tocmai asta scrie pe pagina RAR, că vehiculele istorice sunt excluse de la autentificare de către Registrul Auto Roman continuarea care nu a-ți scris-o este că aceste certificate de autenticitate așa se numesc, se emit de către acest club de vehicule istorice.A-ti înțeles ? Știri de legea vehiculelor istorice?
Și solicitarea mea era ca pentru vehiculele istorice, RAR- ul sa se ocupe de emiterea certificatelor de autenricutate și nu acest club de vehicule istorice.
Adrian Dimitriu a scris:

daca ati fi cautat termenul "istoric" in pagina, ati fi gasit si raspunsul. pentru celeritate, e in penultimul paragraf

Dvs vreti ca RAR-ul sa se ocupe de asa ceva? E simplu! Adunati inca 99.999 semnatari, depuneti la Parlament o intiativa cetateneasca si daca trece aveti si acest lucru.
Imi cer scuze fiindca expun o parere personala, dar cred ca organele statului au lucruri mai importante de facut decat sa reglementeze masini de epoca..
Daca am inteles bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pentru o masina de epoca ?????/ Mihai 2009 Mihai 2009 Am o masina de epoca si imi trebuie RCA . Cine ma poate ajuta cu cateva lamuriri ? Deci daca am accident cum imi repar masina pe RCA -ul vinovatului? Stiut ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea unei masini radiate. nistick nistick Buna ziua, Vreau sa cumpar o masina inmatriculata de la cineva. Eu doresc sa o iau de la proprietar radiata. Si sa o inmatriculez mai tarziu dupa ce este ... (vezi toată discuția)
Transcriere auto papiu papiu Buna ziua. Pt. transcriere auto mai e nevoie de certificat de autenticitate al vehiculului emis de RAR? Unii spun ca da ,altii spun ca ... (vezi toată discuția)