avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate catatohanean

Activitate catatohanean

Masina proprietate personala,se afla in service pt.reparatii in urma unui accident.S-a deschis un dosar de dauna(asigurare R.C.A),s-au costatat pagubele,inspectorul de daune al firmei asiguratoare a facut suplimentarea pieselor necesare pt.reparatie.Masina este gata,dar nu o pot ridica pana nu este dat acceptul de plata sau nu se face plata adica inca doua sau cinci zile.Firma asiguratoare mi-a indicat unitatea de service pe care o agreaza si cu care are protocol de colaborare.Inspectorul firmei de asigurare a semnat ca este de acord cu lucarea facuta.In ce baza legala i-mi retin cei din service masina?
Răspuns la discuția Ajutor social
Multumesc.
Răspuns la discuția ,,Libera de sarcini"
Multumesc! Credeti ca,, grevat de un drept de servitute" ar insemna ca nu este libera de sarcini ?
Discuție Ajutor social
Buna ziua.Pot beneficia de ajutor social dupa incheierea perioadei de somaj a ambilor soti,care au in intretinere doi copii minori? In ce consta acest ajutor?
Buna ziua.Cine poate sa ma ajute si sa-mi explice termenul juridic ,,libera de sarcini''. Multumesc.
Răspuns la discuția Sa fac sau nu contestatie ?
Scena intamplarii a fost surprinsa de o camera de supraveghere a spalatoriei si se vede foarte clar cum au decurs lucrurile. Am semnat procesul verbal de luare la cunostinta,dar nu stiu daca sa platesc sau nu amenda,iar daca o platesc mai pot face contestatie Sunt in cele doua zile lucratoare pt plata a jumatate din amenda.
Răspuns la discuția Sa fac sau nu contestatie ?
Multumesc,am constiinta mai putin incarcata sa stiu ca suntem la fel de vinovati.
Aflat in rand la o spalatorie auto,am avansat si schimbat directia de mers la aproape nouazeci de grade.Am introdus maneta scimbatorului in marsarrier,m-am asigurat in ambele oglinzi si am dat cu spatele foarte incet vreo 20-30 cm(sa indrept masina si rotile),moment in care am simtit ca am lovit usor masina din spate ,care avenit dupa mine in timp ce eu dadeam deja cu spatele,lampa de mers inapoi era aprinsa iar cel din spate a venit cu viteza dar si foarte foarte aproape in spatele meu.I-am facut doua zgaraituri 3-4cm mai mult de la praful dintre ele.Mentionez ca cel din spate a venit aproape perpendicular cu spatele meu.Totul s-a petrecut in maxim un minut.Am fost la politie , m-a gasit vinovat cu art.54/1care se refera la manevre.Dar art.51 referitor la obligatia pastrarii distantei regulamentare fata de autovehiculul din fata?Practic eu dadeam cu spatele,iar el in acelasi timp a venit cu viteza foarte aproape in spatele meu perpendicular pe directia mea.Sa fac sau nu contestatie? Sunt singurul vinovat?