avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sa fac sau nu contestatie ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sa fac sau nu contestatie ?

Aflat in rand la o spalatorie auto,am avansat si schimbat directia de mers la aproape nouazeci de grade.Am introdus maneta scimbatorului in marsarrier,m-am asigurat in ambele oglinzi si am dat cu spatele foarte incet vreo 20-30 cm(sa indrept masina si rotile),moment in care am simtit ca am lovit usor masina din spate ,care avenit dupa mine in timp ce eu dadeam deja cu spatele,lampa de mers inapoi era aprinsa iar cel din spate a venit cu viteza dar si foarte foarte aproape in spatele meu.I-am facut doua zgaraituri 3-4cm mai mult de la praful dintre ele.Mentionez ca cel din spate a venit aproape perpendicular cu spatele meu.Totul s-a petrecut in maxim un minut.Am fost la politie , m-a gasit vinovat cu art.54/1care se refera la manevre.Dar art.51 referitor la obligatia pastrarii distantei regulamentare fata de autovehiculul din fata?Practic eu dadeam cu spatele,iar el in acelasi timp a venit cu viteza foarte aproape in spatele meu perpendicular pe directia mea.Sa fac sau nu contestatie? Sunt singurul vinovat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:17, 23 Martie 2010
Daca te gandesti la o culpa comuna poti sa incerci .
Nu specificati daca ati semnat procesul verbal cu obiectii sau fara . Daca va considerati lezat in drepturi puteti face contestatie (atentie la termen) , insa trebuie sa va ganditi si la probe ...
Multumesc,am constiinta mai putin incarcata sa stiu ca suntem la fel de vinovati.
Scena intamplarii a fost surprinsa de o camera de supraveghere a spalatoriei si se vede foarte clar cum au decurs lucrurile. Am semnat procesul verbal de luare la cunostinta,dar nu stiu daca sa platesc sau nu amenda,iar daca o platesc mai pot face contestatie Sunt in cele doua zile lucratoare pt plata a jumatate din amenda.
In termen de 48 de ore puteti achita 1/2 amenda
Daca apreciati ca se justifica efortul ,in termen de 15 zile de la comunicarea PV puteti formula contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost costatata si consemnata contraventia
Puteti achita 1/2 amenda in termen si formula contestatie cu solicitarea accesorie ,
ca in caz de admitere contestatie si anulare sanctiune ,sa se dispuna si dreptul de recuperat suma achitata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: accident auto - cine este vinovat? florin1973 florin1973 Am si eu o intrebare in legatura cu un accident...pe 28.01.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie.Ma aflam pe un drum cu o singura banda de ... (vezi toată discuția)
Amenda blocuri optice pentru ca "poate" (dupa spusele agentului) mcomanoiu mcomanoiu Buna ziua, In acest weekend, am fost oprit de un echipaj radar (ascuns), in esteriorul localitatii, pe o limitare de 50 km/h. Nu contest neaparat amenda ci ... (vezi toată discuția)
Tamponare-depășire cărucior cu fan, viraj stanga Andre1234 Andre1234 Trei masini pe carosabil, in prima aflându-mă eu, localnica a localității in care s-a produs coliziunea, urmată de doua autovehicule din județe diferite. ... (vezi toată discuția)