avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate my_self

Activitate my_self

Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie. In urma cu 10 ani am luat un credit in CHF. Vreme de vreo 6 ani am achitat ratele, dar la un moment dat am intrat in imposibilitate de plata(cursul a luat o razna). Platind la un interval de 3-6 luni sau adunat dobani la dobanzi iar banca nu a mai vrut sa incaseze ratele restante decat integral, prin urmare, m am trezit cu poprire pe cont si salariu. Doresc sa infiintez un PFA si as vrea sa stiu daca poprirea pe care o am in executare( sau cum se numeste) poate produce efecte pe veniturile unui PFA. Multumesc pentru sprijin!
buna seara, ma intereseaza sa stiu de ce acte am nevoie si cui trebuie sa ma adresez pentru infiintarea unei societati avand ca obiect de activitate turismul.

multumesc anticipat!
Discuție Hartuire
buna ziua,

scriu in speranta ca voi gasi pe cineva care sa-mi spuna cum sa procedez.
pe scurt,in urma unei relatii de concubinaj , 3 ani, a rezultat un copil, copil pe care-l cresc singura. desi suntem despartiti de mai bine de 16 luni si in tot acest timp individul nu a dat un semn de viata in care sa fie interesat de soarta copilului....niciodata nu la interesat. acum, dupa tot acest timp,coincide si cu intentarea procesului de custodie a inceput sa ma hartuiasca pur si simplu.

hartuire : trimiterea de e-mailuri mincinoase catre familia si prietenii mei, pur si simplu denatureaza adevarul si ma face albie de porci ; crearea unor conturi false pe diverse siteuri de socializare cu numele si datele mele de contact unde de asemenea relateaza numai idiotenii ; scrie scrisori pe care le baga in cutiile postale ale vecinilor si nu va spun ce am citit acolo ; tot imi spune ca comportamentul lui se datoreaza faptului ca nu-si poate vedea copilul , lucru neadevarat.....desi i-am spus cand poate sa-l vada nu a venit niciodata ; imi denigreaza prietenele ; trimite e-mailuri mincinoase la serviciu.....intr-un cuvant ma face cu nervii si simt ca-mi vine sa o iau razna.

nu am raspuns la nicio actiune de a lui , pur si simplu m-am gandit ca se calmeaza singur si nu e bine sa te pui cu nebunul dar toate au o limita si el a intrecut-o . adevarat, dupa ce au inceput toate astea nu l-am informat cand isi poate vedea copilul,dar sincer ma tem si nici nu cred ca-i bine pentru niciunul.

am rugamintea sa ma indumati, cum ar trebui sa procedez pentru ca ma simt la capatul puterilor.

Multumesc
trebuie trimisa o cerere prin care isi solicita drepturile. nu cred ca secretara se ocupa de asa ceva,in cazul meu am luat legatura cu reprezentantul noastru al angajatilor. sper sa nu spun vreo prostie dar cred ca in primul rand bugetarii pot solicita toate drepturile ce decurg din acest contract. nu va venii nimeni sa va spuna....din pacate. eu am auzit din intamplare de acest drept si l-am cautat pentru a-l citi. am ramas uimita de drepturile pe care le puteam solicita si nu le-am solicitat la vremea respectiva.
da,elena. ai acest drept . e vorba de contractul colectiv de munca la nivel national,nu-mi amintesc art exact. cauta contractul si trimite-l alaturi de o cerere catre institutie. nu uita....cere salariul mediu pe unitate neimpozitat. potrivit codului fiscal nu se impoziteaza.

erin, eu cred ca poti depune actiunea in instanta dat fiind ca ai solicitat acordarea salariului in cele 6 luni .

acordarea este obligatorie. mie angajatorul a refuzat sa mi-l plateasca ,l-am dat in judecata,am castigat si a fost obligats a-mi dea banutii.

erin,nu o lasa asa.....de aceea nu merg treburile in tara asta. toti le lasam asa,ne-am obisnuit sa ne fie frica de angajatori,sa dam spaga la medici,politie etc....
e dreptul tau ! castigat de altii pentru tine....nu lasa din comoditate si teama un drept sa se risipeasca. maine vor veni si-ti vor spune ca nu mai ai dreptul la zile libere sau concediu sau mai stiu eu ce.....

Buna seara,

am un prieten care se afla in urmaatoarea situatie. De cateva saptamani a intentat actiunea de divort,primul termen fiind in lina ianuarie. In urma casatoriei a rezultat un copil,1 an,iar de 3 luni de zile sotia a parasit domiciliul conjugal cu copilul nepermitandu-i acestuia sa-si vada copilul. Sotia dupa numeroase insistente din partea familiei,colegilor,sefilor(ei lucrand in acelasi domeniu) a decis sa-l lase sa vada copilul o data pe saptamana. De ceva vreme nu-l mai lasa nici o data pe saptamana...practic refuzandu-i dreptul a-si vedea copilul. Avocata il sfatuieste pe al meu prieten sa mearga cu politia la usa spunandu-i ca e obligata sa-l lase. prietenul meu nu vrea sa faca acest llucru pentru ca nu vrea sa creeze tensiune si stres...dar mai ales nu vrea sa-i faca rau copilui.Pe de alta parte,avocata prietenului meu ii spunea ca in cazul in care ea primeste custodia copilui si-l decade pe el din drepturile parintesti aceasta ar putea sa plece din tara cu copilul,de altfel acesta-i si planul ei.
De asemena, a facut o plangere penala,doua...una ca ar fi vrut sa-i "fure"copilul,el vrand sa-l ia numai ca sa vada si ea cum se simte el atunci cand ea nu-i permite sa-l vada. Mentionez ca nu a parasit parcul in care se aflau....el facand numai cativa pasi,ea urland ca-i fura copilul,oamenii oprindu-l ....si-n final venind politia. circ in toata regula. Cea de-a doau l-a adus intr-o stare de disperare,culmindand cu momentul in care i-a dat cu ceva in cap....moment in care el a plesnit-o.....de aici rezultand un certificat medico legal.
In conditiile astea si precizand ca nu exista nicio cale de intelegere amiabila,ea refuzand sa-i acorde dreptul a vedea copilul pana ce instanta se pronunta...adica undeva in martie anul viitor ce poate face al meu prieten? Il poate decade din drepturile parintesti? . multumesc anticipat
multuumesc pentru indrumare,freeelis !

cred ca va fi destul de greu ...avand in vedere ca eu sunt la cateva sute de km de orasul respectiv. pe de alta parte,este un oras destul de mic,societatea-i una foarte mare si ma gandesc daca pentru o suma "ridicola" executorul va fi dispus sa ma ajute.

in fine,vom vedea.

numai bine
clement,
nu am inteles nimic !

Execuativa sentinta care-i titlu executoriu de drept pe fond! mai pe romaneste ...ce inseamna?

Cat de economic vreti sa deveniti astfel sa actionati!Dv-stra sa va lamuriti!
vreau sa-mi recuperez suma integral . e suficient de lamurita dilema?

asa m-am priceput sa intreb. daca aveam cunostinte in acest domeniu nu intrebam. pe de alta parte,am citit undeva ca,onorariile executorului intra in sarcina debitorului urmarit - potrivit art 371.

acum,am rugamintea sincera sa-mi spui tu cum stau lucrurile.
multumesc pentru raspunsuri !

dadosan,
1.angajatorul are sediul central in alt judet. eu lucrand pentru un punct de lucru. adresandu-ma unui executor judecatoresc de aici el va trebui sa se deplaseze in acel judet sau isi poate exercita sarcina si la punctul de lucru?
2. imi pot recupera onorariul pe care il voi da executorului?
3. cat dureaza ca si timp procedura cu executare silita?

multumesc