avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate zoe1704

Activitate zoe1704

multumesc pentru urari
Sa dea Domnul sanatate ca-i mai buna decat toate
Restul le rezolvam noi cumva......in tara asta in care totul e interpretabil....
intre timp am gasit si subiectul dezbatut pe avocatnet

www.avocatnet.ro/content/for...
aveti mai sus linkul

Atat un avocat cat si un consultant fiscal imi dau dreptate,,,exista si un contabil care are aceeasi parere ca dumneavoastra.
Sper sa se rezolve problema astfel incat privilegiul pe care statul mi l-a dat sa imi fie acordat mie....
multumesc pentru raspuns domnule Petre- este parerea dumneavoastra.
Totusi o sa urmez sfatul domnului Mihai Grigore si o sa ma adresez unui avocat pe probleme fiscale care ma va indruma si imi va spune cum trebuie sa procedez. A fost o naivitate de moment postarea mesajului anterior.
multumesc pentru raspuns. Cand ar trebui sa ma adresez unui avocat pe probleme fiscale....
nu am semnat nimic pana acum...nici procesul verbal de receptie , nici contract...
Vaanzatorul o tine pe a lui ....ori semnam cu 5% si marim baza de impozitare ori semnam cu 19% ca in 2008 ca altfel incalcam legea...
Sa merg cu avocatul la el ? :))
Nu stiu ce pasi ar trebui sa urmez..
multumesc pentru raspuns. Sunt persoana fizica.
totusi prin facturile pe care mi le-a emis vanzatorul mi-a spus clar ce a inteles prin valoarea de 97244 eur tva inclusa (cat este venitul lui si cat este suma pe care o colecteaza pentru stat).
In conditiile spuse de dumneavoastra vanzatorul doreste sa modifice venitul baza de impozitare aplicand metoda sutei majorate ceea ce pentru vanzator este o imbogatire fara justa cauza iar pentru mine –cumparator nu reprezinta nici o facilitate asa cum a apreciat-o legiuitorul in spiritul si litera Codului Fiscal atunci cand a redus tva-ul de 5%...
In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie 2009. Datorita unor intrazieri apartamentul a fost finalizat in luna martie 2010 urmand sa incheiem contractul de vanzare – cumparare in perioada imediat urmatoare.
In antecontract a fost precizat astfel:
Pretul total al apartamentului (…) este de 97244 eur TVA inclusa. Pretul este ferm, nemodificabil si nemajorabil pana la data transferului de proprietate (…).
Am platit apartamentul integral in anul 2008 fiindu-mi emise doua facturi cu tva de 19%"
Ma incadrez la ordonanta 200 privind tva de 5% pentru locuintele noi dar constructorul se leaga de faptul ca pretul agreat prin antecontract este cu tva inclusa deci vrea sa aplice procedeul sutei marite si sa mareasca baza de impozitare astfel incat sa rezulte urmatorul lucru
baza de impozitare marita + 5% = 97244 eur (contravaloarea in lei platita in 2008).
Prin acest procedeu diferenta de tva de 14% ii va reveni constructorului iar eu nu voi beneficia de nici o suma returnata...si nu voi avea nici o facilitate.
Cum sa il fac sa inteleaga (prin argumente legale) ca prin facturile emise in 2008 el mi-a comunicat pretul unitar al apartamentului precum si cota revenita statului iar acum nu s-a modificat decat cota statului si deci nu are de ce sa imi creasca valoarea unitara a apartamentului ca sa iesim la acelasi pret din contract?
Vanzatorul (constructorul) imi spune ca ori semnam cu 5% si marim baza de impozitare ori semnam cu 19% ca in 2008 ca altfel incalcam legea...
Imi trebuie un avocat specializat in probleme fiscale?