avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters137614

Activitate ContSters137614

Răspuns la discuția bilant
Eu am pus si balanta...trebuie.
Răspuns la discuția despre concediu
Neconcordanta la care eu ma refer este de natura contabila astfel: deoarece soldul contului 425 decontari cu salariatii nu poate prezenta sold la sfarsit de an, toata suma acordata ca avans trebuie sa se reflecte in statul aferent lunii decembrie , deci salariatul a primit avans co pentru 11 zile de concediu dar in statul lunii decembrie el figureaza cu 5 zile de concediu....
Daca salariatul are aceleasi drepturi banesti indiferent de prezenta la serviciu sau absenta pentru efecuarea concediului odihna se compenseaza intre ele dar daca salariatul are drepturi diferite aferente perioadei de concediu, lucrurile se complica.
Nu stiu daca am reusit sa expun foarte clar ceea ce doream sa evidentiez...
Răspuns la discuția despre concediu
Daca salariatul efectueaza in perioada 01.01.2012-10.01.2012 concediul ramas neefecuat aferent anului 2011, ma intreb cum va arata foaia de pontaj in luna ianuarie 2012...oricum prezenta si respeciv absenta aferenta concediului nu vor fi in concordanta cu acordarea drepturilor salariale....dar asta este...
Răspuns la discuția despre concediu
M-am gandit la situatia normala conform careia concediul aferent anului in curs trebuie efectuat in intregime, in anul in curs, exceptand situatiile mai deosebite cand acest lucru nu a fost posibil din motive de boala, sarcina,....etc.
O prima explicatie ar fi aceea a respectarii principiului independentei exercitiului financiar...Conform acestui principiu, toate cheltuielile, inclusiv cele de natura drepturilor salariale (indemnizatii CO) trebuiesc intregistrate in anul de care apartin.
Evident ca exista posibilitatea sa fie inregistrate corect cheltuielile aferente concediilor neefectuate in anul de care apartin dar numai in situatii justificate...intr-o astfel de situatie se inregistreaza sumele aferente concediilor ramase neefectuate pe cheltuieli iar soldul contului in care se reflecta creanta angajatorului fata de salariat se va stinge in momentul achitarii catre salariat a drepturilor (speciale) aferente zilelor de concediu ramas neefectuat... o zi buna va doresc
Răspuns la discuția despre concediu
Buna ziua,

In opinia mea, in intervalul calendaristic 23.12.2011-10.01.2012 sunt 19 zile calendaristice, din care 8 zile nelucratoare, in consecinta 11 zile lucratoare ce reprezinta zile concediu de odihna astfel : 5 zile aferente anului 2011 iar 6 zile aferente anului 2012.
Sper sa va foloseasca raspunsul meu.

Răspuns la discuția Gestionar
Buna ziua,

Conform Legii 22/1969 actualizata,"Gestionar, este acel angajat al unui agent economic, autoritate sau institutie publica care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate in administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara, a unui agent economic, autoritate sau institutie publica, indiferent de modul de dobindire si de locul unde se afla bunurile.
Ministerele si celelalte organe centrale stabilesc functiile prin a caror ocupare angajatul dobindeste, potrivit alineatului 1, calitatea de gestionar. Aceste functii sint denumite, in cuprinsul prezentei legi, functii de gestionari.
ART. 2
Sint considerate bunuri, in sensul prezentei legi, bunurile materiale, mijloacele banesti sau orice alte valori.
CAP. 2
Conditii privind angajarea gestionarilor
ART. 3
Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
In functie de complexitatea gestiunilor, de natura si valoarea bunurilor si de cunostintele ce le implica gestionarea lor, ministerele si celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul trebuie sa fi absolvit liceul ori o scoala profesionala in specialitatea corespunzatoare gestiunii sau o scoala echivalenta si sa aiba un anumit stagiu in munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care functia de gestionar poate fi indeplinita si de cel care a implinit virsta de 18 ani."

In opinia mea persoana despre care discutam poate indeplini functia de gestionar.
Sper sa va foloseasca raspunsul meu.
Va doresc o zi buna.
Răspuns la discuția ob. inventar sau piese schimb?
Din cate am inteles de la cineva care se pricepe mai bine la lucrari agricole, cormanele sunt folosite la trasare si sunt piese de schimb, facand parte din plug.
Da, in opinia mea, e corect in acest caz, sa veniti cu suma reprezentand indemnizatie necuvenita in minus pe partea de brut a statului de plata si astfel, se diminueaza in mod corespunzator si se regleaza toate obligatiile catre bugetul de stat, aferente.
In primul rand, retinerea se face numai cu angajament de plata sau cu hotarare judecatoreasca ramasa definitiva.
In ceea ce priveste retinerea, in partea de brut se introduc diminuarile de genul sanctiune aplicata la salariul de incadrare (diminuindu-se cheltuiala cu fondul de salarii precum si efortul financiar al angajatorului reprezentand obligatii la bugetul de stat aferente fondului de salarii).
In cazul unei imputatii privita ca o creanta, ea se trateaza ca retinere, in partea de rest de plata a statului, inregistrandu-se ulterior ca venit in evidenta contabila.
Răspuns la discuția Indemnizatie concediu de odihna
Cu mentiunea ca la calculul indemnizatiei de concediu se tine cont numai de veniturile aferente timpului efectv lucrat.