avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ob. inventar sau piese schimb?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ob. inventar sau piese schimb?

Scuze pt. intrebare dar s-au confectionat la o societate cormane pentru plug, exact asa scrie pe factura, unde se inregistreaza in ob.de inventar sau piese de schimb?

In esenta s-au rupt vechile si originalele cormane pt. ca e mare seceta si s-au confectionat la un atelier altele.
Cel mai recent răspuns: ana_abo , utilizator 23:00, 1 Decembrie 2011
Banuiesc ca nu au val. nesemnificativa,atunci le puneti pe ct. 303 -ob. de inventar.le dati in folosinta si cind e cazul le casati.
succes!!
Din cate am inteles de la cineva care se pricepe mai bine la lucrari agricole, cormanele sunt folosite la trasare si sunt piese de schimb, facand parte din plug.
valoarea e de 250 bucata * 8 bucati
Obiect de inventar este un bun care functioneaza de sine statator si care are singur o utilitate. In cazul dvoastra aceste cormane sint parti componente ale unui plug, singure nu au nici o utilitate.
Sint piese de schimb, indiferent de valoarea lor.
Piese de schimb, de acord.

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare mmanu mmanu cum inregistrez un contract de sponsorizare : se sponsorizeaza cu un calculator, achizitionat de societate in 2007 si inregistrat ca obiect de inventar deci ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obiecte de inventar vioviod vioviod La fiecare factura de achizitie obiecte de inventar, le-am dat in folosinta 603=303 ( valoarea obiectului fara tva). Asta este tot ce am facut eu la ... (vezi toată discuția)