avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate Adelaida27

Activitate Adelaida27

Răspuns la discuția pensie de serviciu (justitie)
Va multumesc mult pentru interes si pentru ajutor.
Chiar daca am vechimea, nu indeplinesc conditia de a fi iesit la pensie avand calitatea de personal auxiliar de specialitate...
Inca o data multumesc.
Răspuns la discuția pensie de serviciu (justitie)
Nu beneficiez de pensie de serviciu. Am pensie obisnuita in baza legii 19/2000. In nici un caz nu este pusa in plata pensia de serviciu, deci nu cer recalculare pensiei de serviciu ci doar obtinerea ei. Eu asta ma chinui acum sa obtin dar ma lovesc de ziduri.
Ma gandesc ca nu am interpretat eu bine legea si faptul ca nu am iesit din justitie la pensie cumulat cu faptul ca nu am decat 23 de ani vechime in sistem m-ar impiedica sa obtin aceasta pensie.
Răspuns la discuția pensie de serviciu (justitie)
Poate nu am reusit sa expun corect situatia. Eu sunt pensionata de mai multi ani. In momentul in care a aparut legea, am facut cerere la tribunal in vederea obtinerii adeverintei. Nu am primit nici un raspuns oficial, desi telefonic am vb cu doamna de la resurse umane si mi-a spus ca are cererea mea. Nu am primit raspuns nici ca am dreptul sa beneficiez de aceasta pensie de serviciu, nici ca nu il am. Conditiile sunt cele de mai sus, iar baza mea este Ordonanta 100/2007. M-am adresat instantei insa timpul scurs de la iesirea mea din sistem mi-a cam "ruginit" cunostintele juridice astfel ca solutia a sunat cam asa: "Respinge acţiunea formulată împotriva pârâtului TN, astfel cum a fost precizată, ca nefondată". In instanta mi s-a spus ca nu am cerut ce trebuia. Am postat pe forum in ideea ca este cineva aici care sa imi infirme sau confirme ca am totusi dreptul sa cer aceasta pensie.
Răspuns la discuția pensie de serviciu (justitie)
Sunt deja pensionata de cativa ani buni. Un consilier juridic mi-a spus ca regula in acest caz este sa obtin adeverinta de vechime de la tribunalul unde am activat si ca pot trimite aceasta adeverinta la casa de pensii pentru recalculare. Dar nu stiu de ce la cererea mea trimisa la tribunal nu am primit nici un raspuns. Nici ca am dreptul, nici ca nu am dreptul. Din cate stiu eu legea spune ca am dreptul la un raspuns indiferent de solutie.
Răspuns la discuția pensie de serviciu (justitie)
Multumesc pentru raspunsul prompt. Dar totusi nu imi foloseste la nimic acel art III al(2) De pensia de serviciu prevazuta la alin. (1) beneficiaza, la implinirea varstei de 60 de ani, si personalul auxiliar de specialitate cu o vechime in specialitate intre 20 si 25 de ani, in acest caz cuantumul pensiei fiind micsorat cu 1% din baza de calcul prevazuta la alin. (1) pentru fiecare an care lipseste din vechimea in specialitate integrala. Din moment ce al 6 face trimitere la al 1, iar al 2 face referire tot la 1?
Pot beneficia de pensia de serviciu in cazul unei vechimi in justitie (personal auxiliar) de 23 de ani, dar fara a iesi la pensie din justitie (din motive neimputabile)? Care ar fi modalitatea de a intra in posesia acestei pensii?