avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate eduardcafe

Activitate eduardcafe

Răspuns la discuția preschimbare permis de conducere
Raspund tot eu. Conform Directivei comunitare art.116 p.7 care stabileste ca nimeni nu poate poseda mai mult de un permis eliberat de autoritati comunitare, iar in cazul depistarii unei asemenea situatii, se retrage permisul eliberat mai recent.
Apare totusi neintelegere pentru speta mea: cind se retrage permisul ?, deoarece abia dupa preschimbare se cade sub incidenta prevederilor de mai sus, si care permis se considera mai recent, cel eliberat in IT in 2001, sau cel eliberat in Rep. Moldova in 1998, dar dupa preschimbare va fi eliberat in 2015???
Răspuns la discuția preschimbare permis de conducere
cred ca e prea complicata speta :) . as fi multumit chiar si de o parere. cind merge sa faca preschimbarea trebue sa declare la notar ca nu mai are un alt permis. dar dac declara la Politie ca a pierdut permisul italian cat. B, cred ca e valabila declaratia la notar ca nu mai poseda alt permis UE???
O zi buna tuturor. Am asa o situatie: persoana cu dubla cetatenie(MD si RO) are permis cat.BC eliberat in R.Moldova in 1998, si in acelas timp dupa sustinerea examenelor in IT, un alt permis cat.B eliberat legal in 2001 de autoritatile italiene. Acum in legatura cu munca desfasurata in Italia, vrea sa faca Preschimbarea permisului MD in RO avind posibilitatea sa conduca camion.
Din speza, avind in vedere prevederile legale UE, care nu permit ca o persoana sa posede mai mult de un permis de conducere , apare intrebarea cum se procedeaza in asa caz? #-o Multumesc
Răspuns la discuția partajare minor
Va multumesc mult
Răspuns la discuția partajare minor
ok:). ma incurajati sa mai scriu asa titluri:D. multumesc mult
Răspuns la discuția partajare minor
:">.da, nu mi-am dat seama ca titlul suna straniu:). am folosit receta cautarii pe google cu cuvinte chee.
Discuție partajare minor
Buna ziua. Problema mea consta in faptul ca nepotul meu (20 ani) cind avea 15 ani , iau divortat parintii(sora mea si fostul ei sot).Din casatorie au rezultat doi copii, baiat si fata.Tatal sau a acceptat ca copii sa ramie cu mama lor. In cadrul partajarii insa, cu presiuni (ca poate insista ca minoruii sa ramie cu el, ca poate crea si alte probleme) a obtimut de la mama minorului declaratie ca nu are nici o pretentie. Ulterior ia procurat fetei o garsoniera, baiatul insa a ramas "in drum". La moment tatal lui traeste intr-o casa individuala.
As vrea sa stiu, iau fost lezate careva drepturi baiatului in conditiile mentionate, si daca da, care ar fi temeiul de actionare in judecata.
Va multumesc mult
Răspuns la discuția masuri de garantie la imprumut
da oricum nu inteleg visan_georgi... de ce banca ar avea prioritate la masa credala? paremise ca prioritate are creditorul care a inscris contractul primul la CF, adica nu inteleg de ce banca s-ar bucura de privilegii si nu se respecta redula generala. pentru ca in dreptul civil si eu si banca suntem subiecti cu aleleas drepturi,doar ca tre sa se respecte regula generala, are prioritate creditorul al carui contract a fost inscris primul la CF. dupa satisfacerea primului creditor se satisface al doilea si tot asa pina la ultimul dac mai ramine ceva. poate nu am inteles eu ceva.
Răspuns la discuția masuri de garantie la imprumut
voi cere ipoteca pe un bun imobil,cu inscrierea contractului la CF. dupa legislatie paremise, in orice caz voi avea prioritate la satisfacerea creantei fata de alti eventuali creditori chirografari.
Răspuns la discuția masuri de garantie la imprumut
Va multumesc mult, acum sunt mai sigur cum sa procedez.