avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate Mara Negulescu

Activitate Mara Negulescu

Răspuns la discuția vanzare apartament
Trebuie procura notariala (apostilata, daca statul in care locuieste nu a semnat Conventia de la Haga) sau procura facuta la ambasada/ consulat prin care proprietarul autorizeaza expres vanzarea apartamentului
Am si eu o problema: O societate realizeaza expozitii in cadrul carora pot fi vizualizate si cumparate jucarii apartinand unu i alt titular de marca. Organizatorul nu a obtinut autorizare pentru organizarea expozitiei de la firma care detine dreptul de proprietate asupra marcii, insa face reclama expozitiei cu logo-ul si marca inregistrata a acestuia percepand de asemenea taxa de intrare la expozitie.
Intrebarea era ce se poate face?Care sunt sansele unei actiuni in contrafacere? Se poate face si o actiune avand la baza legea concurentei? Mentionez ca titularul are marca inregistrata si pt organizare de expozitii, publicitate si oricum este vorba despre o marca notorie.
Va multumesc pentru sfat
Răspuns la discuția litigiu de munca
Exact.
Ideea este a celui care se ocupa de partea penala a litigiului, insa eu, pe partea de dr muncii trebuie sa propun solutii viabile pentru a nu completa acel FIAM si este singura idee care mi a venit!
Multumesc mult pt ajutor!
Răspuns la discuția litigiu de munca
@claudia - Da, s a facut propunere de incepere a urmaririi penale, insa nu acest aspect ma interesa pe mine. As fi dorit sa stiu daca este posibila obtinerea unei suspendari a acestei obligatii de a intocmi fiam-ul ca urmare a suspendarii procesului verbal, pe perioada cat contestatia nu a fost rezolvata.
Ca sa fiu mai explicita, atat timp cat pr vb este in litigiu, masurile din el nu se pot aplica, astfel ca nu subzista nici obligatia de a intocmi fiam. As fi vrut sa stiu daca a incercat cineva, cu succes suspendarea pr vb cat timp este in litigiu
@freelis Sigur ca poate fi sanctionat cu amenda daca nu si respecta obligatiile impuse de lege, insa intrebarea era daca se poate face ceva pt a "evita" in mod legal indeplinirea acestor obligatii, cel putin pana la solutionarea contestatiei!
Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva specialist pe securitatea muncii sa clarific niste lucruri.
A avut loc un accident de munca soldat cu moartea unui angajat. ITM a incheiat proces verbat de constatare a accidentului si a informat angajatorul de obligativitatea completarii FIAM ului. Angajatorul nu doreste completarea acestui formular.
Exista vreo portita legala pentru a nu l completa? Se poate cere suspendarea procesului verbal pe motiv ca este contestat, contestatia fiind in curs de solutionare? Si daca da, ar putea aceasta suspendare atrage suspendarea pe cale de consecinta si a intocmirii FIAM ului?
Va multumesc pentru eventuale alte sugestii!
Trebuie sa- l actionati in instanta pentru reziliere, evacuare si obligarea la plata cheltuielilor de intretinere , daca exista.
Daca contractul stipuleaza clar posibilitatea denuntarii nu ar trebui sa dureze f mult, insa trebuie sa contactati un avocat!
Răspuns la discuția vanzare
Sau nu daca doriti si aveti bani sa stingeti ipoteca!
Mi se pare extrem de ciudat ce spuneti.. Adica notarul a autentificat sau nu contractul, si daca da pe care l a autentificat? Pe al lor sau pe al dvs?
Răspuns la discuția vanzare
Sigur ca da, cu adresa de instrainare din partea creditorului!
Răspuns la discuția Indemnizatie gemeni
Primiti 85% plus 6 milioane de fiecare copil.Nu este nimic ambiguu, deci nu i lasati sa va pacaleasca!