avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea contractului de Inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea contractului de Inchiriere

Am dat cu chirie un apartamentunei persoane particulare. In contractul de inchiriere este mentionat ca ambele parti pot rezilia contractul anuntand cu o luna inainte in scris. Chiriasul nu vrea sa plece. I-am trimis notificare prin executorul judecatoresc pentru rezilierea contractuluisi eliberarea apartamentului .
Cum pot face rezilierea contractului la judecatorie. Esta numai o formalitate (depunere cerere si primesc un document stampilat inapoi) sau este ceva mai complicat cu o sedinta de judecata pentru cateva luni.
Cat dureaza rezilierea contractului?

Cel mai recent răspuns: Mara Negulescu , Avocat 16:01, 7 Mai 2010
Trebuie sa- l actionati in instanta pentru reziliere, evacuare si obligarea la plata cheltuielilor de intretinere , daca exista.
Daca contractul stipuleaza clar posibilitatea denuntarii nu ar trebui sa dureze f mult, insa trebuie sa contactati un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic, doresc rezilierea contractului gloria_damian gloria_damian Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: - sunt proprietar si am incheiat un contract de inchiriere la 1 iulie 2013 pe o dorata de 2 ani (este ... (vezi toată discuția)