avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Activitate lianamic

Activitate lianamic

In lumina ultimelor modificari legislative, in cele din urma pentru o conventie civila ce asigurari se platesc de catre prestator si ce obligatii de plata are beneficiarul serviciilor din conventie ? Multumesc.
Discuție cim pensionari
Intr-o institutie publica (invatamant superior de stat) exista interdictia de a angaja un pensionar pe o durata mai mare de doi ani? Concret: secretara sefa a institutiei a fost angajata pe perioada determinata (prin concurs, in cumul cu pensia, cu respectarea prevederilor Legii 329/2009) pana la revenirea titularei aflata in concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani. In noiembrie titulara a revenit. Putem sa ii mai acordam posibilitatea de a participa la un eventual concurs? Situatia actuala impune un nou post la acte studii, iar ministerul a deblocat conform legislatiei in vigoare un post la sapte eliberate. Va multumesc.
Răspuns la discuția contributii sociale
Plati efectuate la inchiderea lunii ianuarie, deci in februarie 2008, pentru activitati pontate in lunile octombrie-decenbrie 2007. Multumesc din nou pentru raspuns.
Exista o prevedere care sa ma oblige sa calculez, sa retin si sa virez contributiile sociale in cotele stabilite conform legislatiei in vigoare la data platii? Intreb acest lucru sa pot elucida o problema ridicat de un auditor. Pentru o activitate desfasurata in ultimile 3 luni ale unui an (octombrie-decembrie) s-a efectuat plata odata cu inchiderea lunii ianuarie a anului urmator. Contributiile s-au calculat asa cum erau prevzute pentru luna in curs, respectiv in ianuarie, dar erau diferite fata de cele ale lunilor octombrie-decembrie ale anului precedent. Cum este corect? Multumesc
Discuție cumul
Pentru cumul in invatamantul superior,acordat in baza Legii 128/1997, este obligatorie incheierea unui contract de munca in cumul, sau este suficienta anumirea rectorului?
Discuție interimat
In cazul unui angajat la stat, numit prin decizie intr-o functie de conducere pana la scoaterea in concurs a postului, aceasta perioada de interimat poate dura ani de zile daca nu se deblocheaza posturile? Multumesc.

Multumesc pentru raspunsuri si revin cu completari:
secretar sef decanat, dar mai avem in aceasta situatie si un sef birou financiar si directorul de resurse umane
Ce obligatii de plata decurg din incheierea unei conventii civile de prestari servicii? Numai impozit, sau toate contributiile sociale platite si de angajat si de angajator? Daca trebuie sa le retinem si viram pe toate la ce le aplicam? La cuantumul stabilit in conventie? Multumesc.
Prevederile Legii 118/2010 se aplica si veniturilor obtinute din proiecte europene si POSDRU? Responsabilii acestor proiecte sustin ca, daca ar vira bani din fonduri europene la bugetul de stat, aceste cheltuieli ar fi neeligibile, iar proiectul ar putea fi anulat. Care este parerea dvs.? Multumesc, lianamic.
Ce obligatii de plata decurg din incheierea unei conventii civile de prestari servicii? Numai impozit, sau toate contributiile sociale platite si de angajat si de angajator? Daca trebuie sa le retinem si viram pe toate la ce le aplicam? La cuantumul stabilit in conventie? Multumesc.
Discuție Legea 49/2010
Unui angajat in SISTEMUL BUGETAR ii inceteaza de drept CIM, conform L49/2010 in cursul lunii aprilie. Daca angajatorul vrea sa il mentina, o poate face doar in baza unui alt CIM.
Dar... Aici intervine intrebarea mea. O poate face doar prin concurs. Posturile sunt blocate la bugetari. Asadar exita vreo solutie sa mai ramana angajat? Presupunem ca ar indeplini conditiile de cuantum al pensiei sau, ar renunta la pensie daca aceasta ar fi mai mare decat salariul mediu brut, conform L329/2009.