avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate ionica00

Activitate ionica00

Răspuns la discuția Accident trecere de pietoni
Mulțumesc pentru răspuns, însă specialitatea mea fiind inginerie, mi-e puțin mai dificil să interpretez aceste texte de lege. Concret, ce consecințe puteți prevede în cazul meu? Atât legate de cazier, cât și de permisul de conducere/amenzi(măcar informativ). Ar fi indicat să-mi iau un avocat?
Bună ziua, acum o săptămână am fost implicat într-un accident, lovind 2 pietoni pe trecere. Situația se prezintă astfel: mă deplasam cu mașina pe prima bandă (strada avea 2 benzi pe sens), m-am apropiat de trecere, am redus și am dat prioritate pietonilor, aceștia fiind deja ajunși pe banda 2 (traversau din dreapta mea spre stânga), moment în care am plecat de pe loc, nefiind alți pietoni pe trecere și considerând că cei doi nu mai au treabă cu mine. În același timp, pe banda 2 venea cu viteză un alt autoturism, al cărui șofer a observat pietonii târziu, a frânat puternic și roțile au început să-i scârțâie, moment în care pietonii s-au speriat și s-au întors pe banda mea, unde nu i-am mai putut evita și i-am acroșat ușor. Menționez că șoferul de pe banda 2 a oprit abia după trecere, încât dacă pietonii nu luau decizia respectivă, îi accidenta el (pietonii erau un băiat și prietena lui și se țineau de mână, de-asta au acționat la fel).
Am chemat ambulanța, victimele au fost transportate la spital, li s-au făcut diverse investigații, iar după câteva ore au plecat acasă cu câteva bandaje ce le acopereau zgârieturile minore.
Polițiștii prezenți au făcut diverse măsurători și tot ce mi-au putut spune a fost că se va întocmi un dosar penal care va ajunge la un procuror.
În această situație, ce ar trebui să fac eu și ce mi s-ar putea întâmpla?
Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Discuție admitere MAI
ce pedeapsa se primeste in urma unui furt efectuat de doua persoane, a unor obiecte in valoare de 50 de lei, dintr-un supermarket?paguba a fost platita in totalitate,iar fapta nu a fost premeditata. #-o
va conta aceasta pedeapsa la admiterea intr-o scoala de subofiteri din cadrul MAI(pompieri)?
multumesc
in urma cu doua sptamani am furat dintrun magazin impreuna cu un prieten cate doua perechi de sosete. ne-au vazut pe camerele de supraveghere, au chemat politia, am dat declaratii si am platit bunurile sustrase. ni s-a spus ca ni se va intocmi dosar penal pentru furt calificat. vreau sa merg la scoala de ofiteri la pompieri si una dintre conditii este 'să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de
judecată pentru săvârşirea de infracţiuni'. mie ce o sa imi apara in cazier? o sa pot intra la aceasta scoala?