avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate adriana.deeb

Activitate adriana.deeb

deci proprietarul se ocupa de inregistrarea contractului si trebuie sa asteptam inregistrarea contractului pentru a putea declara la reg com punctul de lucru?
asa stiam si eu dar azi cand am fost la reg. com miau spus ca la anaf nu se prea aproba contractele de tipul acesta deoarece firma nu este infiintata si apoi mam dus la anaf si pe sistemul "mers din birou in birou" miau spus ca se va trece de la persoana fizica la persoana fizica dar din cate stiu in acest fel prima luna chiria nu poate fi trecuta in contabilitate....
buna ziua,

dorim sa deschidem un srl. pana acum am rezervat doar denumirea.
sediul social va fi pe un contract de comodat iar punctul de lucru cu contract de inchiriere cu persoana juridica. care este procedura inregistrarii contractului de inchiriere la anaf? contractul se va intocmi intre persoana fizica reprezentant al societatii X in curs de infiintare si proprietarul persoana fizica?(solutie propusa de anaf) sau intre persoana juridica si persoana fizica? si ce format ar trebui sa aiba acest contract?
va multumesc!
buna seara,

se poate intocmi un contract de comision intre o persoana fizica (nu PFA) si o persoana juridica pentru vanzarea de produse cosmetice?daca da care sunt taxele ce trebuie platite? si ce formulare trebuie intocmite,

va multumesc!
Răspuns la discuția Permis de sedere
Pai avem un copil deci nu se puteau gandii in nici un fel la o casatorie de convenienta
Răspuns la discuția Permis de sedere
Si eu intelegeam exact la fel si nu permisul a fost obtinut direct pe 5 ani fiind vorba de reintregirea familiei
Răspuns la discuția Permis de sedere
Va multumesc. Acestea sunt termenele pentru obtinerea sederii permanente valabila 10 ani. Eu intrebam in cazul in care detin un permis de sedere termporara valabila pe 5 ani daca exista vreo cerinta care se precizeze ca trebuie sa te afli pe teritoriul romaniei mai mult de 6 luni in fiecare an deoarece eu am citit legea referiroare la cetatenii straini in romania si nu am gasit o atfel de prevedere
Buna ziua, in cazul permisului de sedere obtinut in urma reintregirii familiei exista vreun articol care sa precizeze sederea in romania minim 6 luni pe an sau intrarea in romania cel mult o data la 6 luni? Va multumesc.
sau mai simplu ar fi sa nu dobandesc cetatienia libaneza (asa cum am si scris in cazul in care vrodata as dori...)
problema apare in cazul copilului care va avea doua certificate de nastere cu doua nume diferite in dreptul mamei.
din cate stiu eu inscrirea unui certificat de stare civila inseamna inscrierea acestuia intr-un registru in forma in care a fost redactat initial nu modificarea acestuia dupa bunul plac.
Buna ziua,

Sunt cetatean roman casatorita cu cetatean libanez (crestin).
Casatoria a avut loc in Romania in august 2008 si in urma acesteia am luat numele de familie al sotului.
Am inscris certificatul de casatorie in Liban prin Ambasada Libanului din Bucuresti.
In august 2009 am nascut in Romania si am inscris certificatul de nastere romanesc al copilului si la Ambasada Libanului.
Deci in toate actele de stare civila (casatorie, certificat de nastere) numele meu de familie este numele de familie al sotului.

In Liban numele meu de familie a fost inregistrat dupa numele tatalui, asa cum s-ar face daca casatoria ar fi avut loc in Liban, unde sotia nu ia numele sotului dupa casatorie. Acum se ridica urmatoarele probleme pe care v-as ruga daca se poate sa ma ajutati sa le solutionez:

- copilul meu in Romania si in Liban ar avea mame diferite
- pasaportul libanez al copilului va avea la numele mamei numele meu de fata, care ar fi un fel de fals in acte, deoarece acela nu mai este numele meu.
- in cazul in care eu voi dori sa dobandesc si cetatenia libaneza voi avea doua pasapoarte cu doua nume diferite, cel romanesc cu numele dupa casatorie si cel libanez cu numele de fata.

Va rog sa ma lamuriti care este calea legala prin care putem sa punem toate aceste acte in regula, este clar o greseala deoarece practic in Liban au schimbat un act oficial pe care nu l-au emis ci doar l-au inregistrat.

Cu multumiri,

A.