avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act constitutiv cu sediu social si punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act constitutiv cu sediu social si punct de lucru

buna ziua,

dorim sa deschidem un srl. pana acum am rezervat doar denumirea.
sediul social va fi pe un contract de comodat iar punctul de lucru cu contract de inchiriere cu persoana juridica. care este procedura inregistrarii contractului de inchiriere la anaf? contractul se va intocmi intre persoana fizica reprezentant al societatii X in curs de infiintare si proprietarul persoana fizica?(solutie propusa de anaf) sau intre persoana juridica si persoana fizica? si ce format ar trebui sa aiba acest contract?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:00, 6 August 2012
Buna ziua,
Contractul se va intocmi intre s.c. in curs de infiintare prin administrator si proprietarul/proprietarii imobilului.


asa stiam si eu dar azi cand am fost la reg. com miau spus ca la anaf nu se prea aproba contractele de tipul acesta deoarece firma nu este infiintata si apoi mam dus la anaf si pe sistemul "mers din birou in birou" miau spus ca se va trece de la persoana fizica la persoana fizica dar din cate stiu in acest fel prima luna chiria nu poate fi trecuta in contabilitate....
Intocmiti doua contracte:
- contract de comodat pentru sediul social incheiat intre proprietar (indiferent ca este persoana fizica sau juridica) si societatea in curs de constituire, nu trebuie inregistrat la organul fiscal;
- contract de inchiriere pentru punctul de lucru intre proprietar si societatea in curs de constituire. Daca proprietarul este persoana juridica nu se inregistreaza contractul de inchiriere la organul fiscal, daca proprietarul este persoana fizica se inregistreaza la organul fiscal. Nu intereseaza pe organul fiscal cine este chiriasul atata timp cat proprietarul (daca este persoana fizica) isi inregistreaza contractul de inchiriere, aceasta este obligatia proprietarului persoana fizica, organul fiscal nu are nimic cu chiriasul, poate fi oricine (cu conditia de a putea incheia contracte).
deci proprietarul se ocupa de inregistrarea contractului si trebuie sa asteptam inregistrarea contractului pentru a putea declara la reg com punctul de lucru?
Nu dureaza decat 10 minute inregistrarea contractului de inchiriere. Este necesar ca acesta sa fie inregistrat altfel registrul comertului nu aproba deschiderea punctului de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr comodat pt infiintare srl-inregistrat la anaf? adela05 adela05 Am un contract de comodat, pentru sediul social al unei societati care urmeaza sa se infiinteze. Acest contract trebuie inregistrat la Administratia Fianciara? (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)
Contract de comodat Este interzis contractul de comodat intre persoana fizica (comodant) si persoana juridica (comodatar) ? Pentru deschidere punct de lucru trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)