avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Activitate micaa

Activitate micaa

Suntem intr-o situatie pentru care am dori o clarificare.

Am intrat in 2 procese pentru succesiunea unei mosteniri in urma cu 5 ani.

Deoarece actele de la primarie nu erau corecte am fost nevoiti sa deschidem un al doilea proces pentru a cere corectarea acestora.

Ambele sunt in curs.

In acest moment am alfat, fara a fi informati de cineva, ca avocatul nostru pe care l-am platit si-a dat demisia din barou.

Ce este de facut in acest caz? Noi l-am platit pentru ambele procese.

Am inteles ulterior ca putem lua un avocat nou, dar acesta ne cere bani din nou.

Ce este de facut? Avocatul initial nu raspunde la telefon.

Multumesc.
Buna ziua. Am primit o amenda pentru rovinieta, desi eu am vandut mașina acum 8 ani. Am facut atunci toate demersurile necesare, chiar am anuntat si la politie si am un comunicat de al lor ca au luat la cunostinta. Am depus la judecatorie contestatie si dovezile. Cestrin a depus intampinare. (Zice ca n am anuntat ca mi am schimbat adresa in termen de 30 zile, eu mi am schimbat adresa la 3 ani dupa vânzarea masinii). In citatie mi se cere sa depun răspuns la intampinare in termen de 10 zile. Ce trebuie sa scriu mai exact? Este obligatoriu sa raspund la aceasta intampinare? Mulțumesc.
Buna ziua. Mama mea are o casa batraneasca la tara. Aceasta casa este detinuta 5/16 de catre fratele vitreg al mamei si 11/16 de catre mama. Casa are 3 camere, un hol, o bucatarie, 750m gradina. Problema este ca aceasta casa nu mai este locuita de 20 de ani si s-a degradat vizibil. In tot acest timp unchiul meu nu a putut fi induplecat sa puna si el bani sa renovam casa. In toti acesti ani el a spus ca ne va lasa noua partea lui de casa, noi fiind singurii lui nepoti(eu si sora mea). Anul acesta i-am propus sa ne treaca pe numele nostru partea lui de casa si noi o vom renova (nepotii), ne gandeam chiar sa o marim, insa vrem sa fie pe numele nostru daca vom investi destul de multi bani. (casa este crapata, putin "la vale", radacinile copacilor probabil au crapat toata baza,). Evident ca i-am promis ca poate veni oricand acolo si sa stea cat vrea. Insa nu doreste, vrea sa fie proprietar in continuare. Casa are doar energie electrica(platita de mama si impozitul platit integral in toti acesti ani de catre mama). Are 69 de ani. Am incercat sa ii oferim bani, insa vrea sume astronomice, ireale. Am vrea sa il dam in judecata si sa ii platim partea lui, conform evaluarilor actuale ale casei, in starea in care se afla acum. Credeti ca are rost sa pornim acest proces? Cat poate dura procesul? Nu vrem sa se darame casa pentru ca tinem la ea, iar mama vrea cu orice pret sa vada casa "pe picioare", tine foarte mult la acea casa. Poate fi obligat sa ne vanda la un pret corect?
O sa redactez o cerere insa nu cred ca or sa imi puna stampila si semnatura pe cea de-a doua. As vrea sa mai stiu daca am dreptul la un salariu compensator conform art.78 din CM, precizez ca nu sunt afiliata la nici un sindicat. Am inteles ca nu sunt obligati angajatorii terti sa ofere acest salariu, ci numai sindicatele care au negociat cu patronatele.
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile dvs prompte.
Buna ziua. As dori sa stiu daca mi se vor plati si zilele de concediu neefectuate pe anul 2009. ( momentan sunt in preaviz)Mi s-a comunicat ca zilele de concediu pe anul 2009 sunt pierdute deoarece trebuia sa le iau pana in luna ianuarie si ca nu imi vor plati acele 12 zile, imi vor plati doar zilele de anul acesta, din ultimele 4 luni. Este corect? asta in situatia in care ei nu mi-au dat voie la concediu integral in anul 2009. Va multumesc.
As vrea sa mai stiu aceste 20 de zile lucratoare, in perioada 23.04-13.05.10 de ce sunt 20 de zile cu sambete si duminici? trebuie sa lucrez 4 ore si in week-end?Nu prea vad in perioada asta decat 15 zile lucratoare, uitandu-ma pe calendar.
Tot ma bat la cap sa imi depun concediu pentru ca este legal( sa numai punem la socoteala ca ei nu vor un cumul ale celor 4 ore ci o zi de concediu sa fie aferenta unei zile din preaviz). Eu nu doresc, vreau sa mi se plateasca. Cum este legal sa procedez? mi s-a spus ca nu este ilegal sa bag concediu in preaviz.
Va multumesc si sper ca nu va deranjez cu prea multe intrebari.
Mi s-a spus ca numai daca avem sindicat putem sa beneficiem de acest salariu compensator.Daca sindicatul a negociat cu patronatul si avem contract colectiv de munca in care este ceruta ca la desfintarea contractului individual de munca sa ne achite salarii compensatorii. Noi avand contracte individuale de munca nu avem dreptul. Se poate o lamurire? va multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte!
Am sa fac o cerere prin care o sa solicit acest drept. In privinta platii concediului mi s-a spus ( dupa ce ma obligasera sa nu mai vin la munca si sa fac cerere de concediu desi sunt in preaviz deja) ca or sa mai intrebe la sediu sa vada ce zic, dar ca li s-a spus (Directorului de aici) ca nu ne plateste concediul sa stam acasa. Pe notificare scrie ca 20 de zile lucratoare incepand cu data de 23.04 pana pe 13.05.2010. M-am tot gandit inclusiv sambata si duminica? ca lucratoare sunt doar 15 zile, fara sambata si duminica.
Sunt hotarata sa imi solicit drepturile in instanta de judecata daca raspunsul va fi acelasi.
M-am saturat sa vad oameni care nu isi primesc drepturile salariale, sunt obligati sa semneze fel si fel de hartii, numai ca sa isi pastreze locul de munca.
Va multumesc foarte mult, mi-ati fost de un real ajutor.
Va multumesc pentru raspuns. Mi s-a spus ca in cadrul contractului semnat nu este prevazut si art 78, de aceea nu mi se poate da un salariu compensator. As vrea sa stiu daca pot face o adresa catre sediu sau nu am dreptul la acest salariu?(articolul nu este prevazut in contractul nostru de munca).
Va multumesc din suflet.
Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari. Incepand cu data de 23.04.2010 sunt in preaviz 20 de zile, pana pe data de 13.05.2010. Nu mi s-au platit 20 de zile de concediu, mi s-a spus sa nu mai vin in aceste 20 de zile de preaviz. Nu mi se pare deloc normal, deoarece am nevoie de bani nu de stat acasa. As dori sa stiu daca sunt obligati sa imi acorde un salariu compensator, deoarece incetarea contractului de munca nu are motive ce tin de persoana salariatului. Pana acum nu s-a acordat la nimeni(au fost multi dati in somaj in mai multe transe). Toti au fost obligati sa semneze in alb demisia, altfel ii transfera in alt oras(unde este sediul) si au spus clar" sa vedem daca va convine sa faceti naveta, sa ne batem joc cum vrem de voi, putem sa va facem viata foarte grea". Eu personal nu as fi semnat, (eu sunt in preaviz) insa toti cei ramasi au semnat. Astept un sfat. Multumesc.