avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot obliga pe cineva sa imi vanda partea sa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot obliga pe cineva sa imi vanda partea sa de proprietate?

Buna ziua. Mama mea are o casa batraneasca la tara. Aceasta casa este detinuta 5/16 de catre fratele vitreg al mamei si 11/16 de catre mama. Casa are 3 camere, un hol, o bucatarie, 750m gradina. Problema este ca aceasta casa nu mai este locuita de 20 de ani si s-a degradat vizibil. In tot acest timp unchiul meu nu a putut fi induplecat sa puna si el bani sa renovam casa. In toti acesti ani el a spus ca ne va lasa noua partea lui de casa, noi fiind singurii lui nepoti(eu si sora mea). Anul acesta i-am propus sa ne treaca pe numele nostru partea lui de casa si noi o vom renova (nepotii), ne gandeam chiar sa o marim, insa vrem sa fie pe numele nostru daca vom investi destul de multi bani. (casa este crapata, putin "la vale", radacinile copacilor probabil au crapat toata baza,). Evident ca i-am promis ca poate veni oricand acolo si sa stea cat vrea. Insa nu doreste, vrea sa fie proprietar in continuare. Casa are doar energie electrica(platita de mama si impozitul platit integral in toti acesti ani de catre mama). Are 69 de ani. Am incercat sa ii oferim bani, insa vrea sume astronomice, ireale. Am vrea sa il dam in judecata si sa ii platim partea lui, conform evaluarilor actuale ale casei, in starea in care se afla acum. Credeti ca are rost sa pornim acest proces? Cat poate dura procesul? Nu vrem sa se darame casa pentru ca tinem la ea, iar mama vrea cu orice pret sa vada casa "pe picioare", tine foarte mult la acea casa. Poate fi obligat sa ne vanda la un pret corect?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 17:14, 14 Noiembrie 2016
Trebuie sa faceti partajul/iesirea din indiviziune, sa solicitati atribuirea in natura a imobilului cu plata unei sulte catre celalalt coproprietar. Durata procesului depinde de gradul de aglomerare al instantei, de cat de repede se efectueaza expertiza,etc putand ajunge la un an sau chiar mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma de bani IoanaCristina29 IoanaCristina29 Buna seara! ma aflu intr-o situatie neplacuta si anume: acum 4 ani i-am imprumutat unui nepot suma de 100 milioane lei vechi, acesta aflandu-se intr-o situatie ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare scorpion73 scorpion73 Buna ziua tuturor, un sfat va rog daca se poate!? Strabunica, bunica si bunicul (care este bunic vitreg) vand nepotului un imobil in anul 1995, astfel: ... (vezi toată discuția)