avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate ileana70

Activitate ileana70

Răspuns la discuția Testament
Va multumesc frumos.
Discuție Testament
Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna daca un testament facut in fata notarului de catre bunici pentru nepoti ramane valabil dupa moartea lor, tinand cont ca ceilalti copii ai bunicilor ( unchii copiilor) au dat declaratie si ei in fata notarului ca sunt de acord cu testamentul ?
Si daca nu facem succesiunea pentru minori, ce se poate intampla? Datoriile sunt oricum mai mari decat bunurile.
Am fost la Autoritatea Tutelara, mi-a spus cu ce acte trebuie sa ma prezint si impreuna cu persoana pe care o pun curator. Au cerut anexa 1 de la Starea civila in care trebuie sa trec toate bunurile. Se trec acolo si datoriile? Si unde ma duc dupa ? Pana la urma nu stiu daca la notar ma duc sa fac succesiunea sub beneficiu de inventar sau la judecatorie. Si eu declar bunurile si datoriile, dar cine verifica daca sunt corect declarate? Unde se depune cererea de succesiune?
Poate cineva sa ma lamureasca care sunt pasii pentru a face succesiunea sub beneficiu de inventa? Am fost la notar, am facut cerere de renuntare la mostenire in calitate de sotie si pentru copii trebuie sa fac sub beneficiu de inventar. Notarul nu a putut sa ma ajute, mi-a spus ca nu stie cum se procedeaza si sa-i spun eu #-o . Nu stiu unde sa ma duc si de unde sa incep. Va rog sa ma ajutati.
Discuție succesiune
Mama renunta la succesiune in favoarea copiilor minori. Acestia, prin curator fac sub beneficiu de inventar, deoarece datoriile sunt mai mari decat bunurile. Intrebarea mea este: cat costa si cine plateste aceasta succesiune?
Răspuns la discuția succesiune pe bunuri ipotecate
Dar se poate sa renunte si minorii la succesiune prin curator?
Răspuns la discuția succesiune pe bunuri ipotecate
Da, am discutat, dar banca desi este creditorul principal, spune ca nu se poate opune licitatiei inaintate de persoana cu imprumutul doar daca nu este pretul de licitatie conform cu evaluarea facuta de ei.
Răspuns la discuția succesiune pe bunuri ipotecate
Am avut discutie cu banca, sunt intelegatori, cei care preseaza sunt creditorii care au acte notariale de imprumut de bani semnate doar de sotul meu. Acestia vor sa se vanda bunurile cat mai repede in speranta ca-si vor recupera si ei ceva dupa ce se indestuleaza banca. Oricum, va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția succesiune pe bunuri ipotecate
Banca spune ca nu a avut asigurare de viata la contractele de credit si oricum nu era valabila, si-a luat viata. Ne-a lasat cu o gramada de datorii. Nu-mi permit sa am un avocat, din lipsa de bani, de aceea am cerut ajutorul aici. Poate ma sfatuieste cineva cum sa procedez cu succesiunea pentru a ramane linistiti. Nici eu si nici copiii nu avem vre-o vina in toata situatia asta.