avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate biaioana

Activitate biaioana

autorizatia de munca se elibereaza doar daca va desfasura activitate pe teritotiul romaniei, si va avea implicit un loc de sedere si un cnp romanesc, ori salariatii nu vor avea rezidenta pe romania, nu vor veni deloc in romania,ei vor avea doar nif pentru depunere d 112, sunt obligata sa le dau salariul mediu brut e economie?
buna ziua, poate ma ajuta cineva cu urmatoarea speta?
sc inregistrata in 2013 in romania cu punct de lucru in italia, dorim sa facem contracte de munca pentru cetateni exracomunitari care sa lucreaze pentru sc romaneasca la punctul de lucru din italia, ne intereseaza pasii necesari, din ce am aflat pana acum de la autoritatile din romania: se pot face contracte de munca pt acesti cetateni, se pot inreg in revisal, nu este nevoie de cnp romanesc, care nu il pot obtine de la oficiul roman pt imigrari pe motiv ca ei nu desfasoara activitatea in romania, de la finante li se atribuie un nif cu care se poate inregistra salariatii in d 112, este totusi legal? mentionez ca ei vor fi delegati si nu detasati in italia( vor munci tot pt firma romaneasca) si contributiile vor fi cele din romania, ma intereseaza daca vor fi probleme cu statul italian, daca vor trebui platite contributiile aferente salariilor din italia, si nu cele din romania, din ce am citit aceste prevederi se aplica daca se fac detasari, ori aici este caz de delegare, formularele a1, nu se pot obtine pt ca firma nu desfasoara nici o avtivitate in romania, toata activitatea este locata pe italia, doar impozitele se platesc in romania, salariatii au drept de munca pe teritoriul italiei si permis de sedere.
bineinteles a venit si momentul succesiunii si sa va prezint cum au stat lucrurile: cam acum o luna a venit la notar cu 2 adrese de la bancile din germania traduse in care se stipula suma pe care o are de plata un fel de somatie cum e la noi, pe care notarul pe una a luat-o in seama pe una nu pt ca era cam evaziva, masina a adus-o in tara si a vandut-o la o ruda de a sa dupa data decesului, nu avea cum sa o vanda fara acorul nostru, notarul a spus ca da are dreptul deoarece pe certificat este singurul proprietar, aceasat ilegalitate a comis-o atunci cand a factut actele in germania unde apare ca singura mostenitoare, si s-a putut face transferul dreptului de proprietate, mentionez ca nu am vazut contractele la aceste credite, nu stim daca a existat o asigurare de viata, presupun ca la apartament ne vom intelege, dar cum putem proceda cu masina? un avocat m-a sfatuit sa o declar furata si atunci noului propritar i se va retine certificatl si masina pana la lamuriri, adica pana va face parte din masa succesorala, sotia tatalui nu vrea sub nici un fel sa o bage in masa succesorala; ce putem face noi copii?notarul mie sincer mi s-a parut cam inteles cu sotia tatalui dar dupa cateva intrebari incomode a spus ca nu vrea sa semneze un act pe care noi sa il putem ataca in instanta, deci....................................; cum putem sa facem cu masina?
da, asa ar fi cel mai corect, dar...............problema este ca noi, copii, nu vrem sa achitam nimic din datoriile tatalui, datoriile si le-au facut impreuna, noi nu am primit din partea tatalui nici macar pensia alimentara la care a fost obligat, ce sa mai zic de zile de nastere, concedii, etc, am vrea doar sa ne luam partea si atat, iar datoriile sa le plateasca ea, ca o " pedeapsa" pt neglijenta de care au dat dovada timp de atatia ani.aceste datorii, adica credite facute in bancile din germania, nu sunt vizibile in romania, credeti ca au cum sa ne afecteze pe viitor?
in primul rand revin cu corecturi am vrut sa scriu decedat nu divortat( la data decesului era casatorit si a decedat acolo in germania) apartamentul este in romania masina e in germania, actele la apartament sunt pe numele la amandoi, iar masina doar pe numele lui, am inteles cu impartirea la apartament 3/4 din jumatate de apartament ne revine noua. acum mai vreau sa ma lumuirti cu masina, e pe numele lui pt ca nu pot fi trecuti 2 proprietari asa e si in romania dar cred ca va fi considerat bun comun, nu?sotia lui va putea sa faca dezbaterea mostenirii in romania fara noi?in germania s-a declarat unica mostenitoare, pt a putea sa radieze masina si presupun ca asa ar vrea sa faca si in romania.suntem oarecum incurcati pt ca ea vrea sa vanda tot si sa plateasca datoriile tatalui spunand ca dupa efectuarea tuturor platilor nu mai ramane nimic de impartit.
sunt un pic confuza gi_jane2 spune ca vom imparti jumatatea tatalui( am inteles procentele) dar raoul_mw spune ca vom imparti din masa succesorala, sa inteleg ca masa succesorala se compune din jumatea lui de apartament sau din tot apartamentul?
deci sa inteleg ca noi cei doi copii ai tatalui din prima casatorie vom primi 75% din valoarea apartamentului? ea ne-a spus ca vom imparti jumatatea lui de apartament acea parte de 1/2 la trei : intre ea si noi cei doi copii si ea va primi 50% din valoare + partea care o vom imparti.
Buna ziua,
Am urmatoarea problema: parintii mei au divortat de ani buni, din casatorie au rezultat 2 copii, tata s-a recasatorit iar acum a divortat.
Ca si bunuri detine pe numele lui o masina inmatriculata in Germania si un apartament pe numle lui si al celei de a doua sotii in Romania, de alte bunuri nu stim pt ca am fost in relatii bune.
Sotia tatalui pt a putea scoate masina din Germania s-a declarat singura mostenitoare si acum vrea sa trimita masina in tara pt a fi inmatriculata.
Noi cei 2 copii din prima casatorie avem vreun drept asupra acestei masini? ce procent?
Am inteles ca la apartament jumatatea tatalui va trebui sa o impartim in trei.
Tata mai are in Germania niste datorii neachitate pe la banci, nu stim cam ce valoare si sotia lui vrea sa impartim atat datoriile cat si "marea avere", din spuselor altora ar rezulta ca nu e prea corect lucrul asta ca ea oricum va primi o pensie de urmas acolo, tata a lucrat cu forme legale, ea s-a declarat singura mostenitoare dar eu cred ca nu va primi pensie de urmas pana ce nu se vor stinge datoriile tatalui si abia dupa aceia va putea incasa pensia, tata nu era pensionar, a murit in urma unei boli, fiind invalid gradul 1, urma ca intr-o luna sa i se stabileasca dreptul la pensie.Sotia nu ne da prea multe informatii, noi suntem aici in Romania si nu cunoastem legile de acolo, doar ne spune ca va trebui sa vindem apartamentul sa platim datoriile si abia dupa aceia daca va mai ramane ceva sa impartim; are tot interesul sa vanda tot, sa nu ne dea nimic.Presupunand ca nu ne vom intelege, faptul ca putem dovedi in instanta ca tata nu a platit pensie alimentara, ne va ajuta cu ceva?
am o microintreprindere platitoare de tva care a realizat achizitii intracomunitarte de marfa; a facut taxare inversa, respectiv 4426=4427 cu valoare tva dedusa si colectat in acelasi timp. Vrea ca o parte din marfa sa o faca sponsorizare la o asociatie de sport. Trebuie sa colecteze tva pt aceasta marfa?( maraf a intrat in gestiune fara tva ca urmare a achizitiei intracomunitare) ca si cheltuiala deductibila nu se inscrie in limita a 3 la mie deoarece nu este platitoare de impozit profit fiind microintreprindere.
buna ziua,
am urmatoarea speta: 3 asociati dintr-un srl vor sa lichideze firma desi aceasta are datorii la o firma de leasing si inca la un furnizor(aici vor storna factura), iar de la firma de leasing in momentul in care au predaty masina li s-a spus ca nu mai au nimic de plata intrucat au renuntat de bunavoie la masina, in contabilitate ei figureaza cu 3 facturi neachitate; care sunt consecintele lichidarii ? pot raspunde in fata firmei de leasing ulterior? se indreapat asupra administratorului?