avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA sponsorizare microintreprindere platitoare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

sponsorizare microintreprindere platitoare de tva

am o microintreprindere platitoare de tva care a realizat achizitii intracomunitarte de marfa; a facut taxare inversa, respectiv 4426=4427 cu valoare tva dedusa si colectat in acelasi timp. Vrea ca o parte din marfa sa o faca sponsorizare la o asociatie de sport. Trebuie sa colecteze tva pt aceasta marfa?( maraf a intrat in gestiune fara tva ca urmare a achizitiei intracomunitare) ca si cheltuiala deductibila nu se inscrie in limita a 3 la mie deoarece nu este platitoare de impozit profit fiind microintreprindere.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:56, 1 Iunie 2012
pct. 6, alin. 15, lit. b) din codul fiscal
bunurile acordate gratuit în cadrul acțiunilor de sponsorizare sau mecenat nu sunt considerate livrări de bunuri dacă valoarea totală în cursul unui an calendaristic se încadrează în limita a 3‰ din cifra de afaceri determinată potrivit art. 152 alin. (2) din Codul
fiscal.

si microintreprinderile se incadreeaza la acest paragraf intrucat realizeaza o cifra de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva pentru produsele cumparate din ue matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca o sa cumpar pe firma produse din Uniunea Europeana, platesc TVA pe factura de cumpararea in tara respectiva, si ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cata_1970 cata_1970 In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in ... (vezi toată discuția)
Donatie sau sponsorizare rat maria rat maria in cazul in care o persoana juridica face o donatie ,(catre o gradinita ) din punct de vedere fiscal ,toata cheltuiala efectuata este nedeductibila sau are ... (vezi toată discuția)