avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate ancady2003

Activitate ancady2003

Buna ziua, Sotul meu este pensionat pe caz de boala -in urma unui infarct miocardic din 2011. In luna noiembrie trebuie sa se prezinte din nou la comisia de evaluare. Nu suntem in tara iar din cauza acestui Coronavirus si a altor afectiuni pe care le are (hipertensiune arterială, diabet, obezitate) ne este teama sa revenim inca in tara.
Stim ca prin neprezentare la comisie risca pierderea pensiei. Intrebarea noastra este: dupa revenirea in siguranta in tara, ce pasi trebuiesc urmati pentru a mai beneficia de pensie, pentru ca pana la implinirea varstei de pensionare mai are 10 ani.
Răspuns la discuția calcul pensie
Multumesc pentru raspuns. Totusi imi puteti spune daca perioada lucrata cu contract de munca in Germania se ia in calcul?
Răspuns la discuția calcul pensie
Data nasterii 11.06.1966. Perioada de intrerupere este 1990-1995 copilul nascut in 08.10.1988
Discuție calcul pensie
Am 54 ani si 35 ani lucrati -comert si distributie- (din care 5 ani au fost intrerupere pentru cresterea copilului), plus 1 an lucrat in Germania 2019-2020. Doresc sa stiu daca cei 5 ani intrerupere precum si anul lucrat in Germania se iau in calcul la pensionare si daca pot beneficia de pensie anticipata si de cand si in acest caz ce acte sunt necesare din Germania. Multumesc
S-a emis o factura pentru un client din Franta in euro. Am incasat suma in contul de lei. Care este monografia contabila in acest caz? Pe contul de euro nu am miscari vis-a-vis de acest client.
Răspuns la discuția Succesiune
Are 2 copii si isi doreste ca amandoi sa beneficieze de mostenire in mod egal, temerea ei fiind ca dupa moartea ei 1 nu va primi nimic iar altul va lua totul.
Răspuns la discuția Succesiune
multumesc pentru raspunsuri.
Discuție Succesiune
Sotul a decedat acum 5 ani. Sunt 2 copii majori si sotia ramasa vaduva. Aceasta doreste sa faca succesiunea dupa sot dar unul din copii refuza sa participe la aceasta. Ce solutii ar fi pentru ca succesiunea sa se faca avand in vedere ca vaduva are frumoasa varsta de 70 ani.

am o factura de retur marfa care a fost inregistrata in luna decembrie ca intrare de marfa,
care este monografie contabila pentru a corecta eroarea?