si totusi care ar fi solutia in problema data??
Din cate am inteles donatia nu e varianta pentru ca se poate ataca oricand si anula.
Ne-am apucat sa construim si o casa pe acel teren. Autorizatia de constructie e pe numele sotiei urmand ca la finalizarea constructiei ea sa fie intabulata pe ambii.
Consider ca lucrurile trebuiesc facute clare de la inceput si de aceasta doresc sa clarific aceasta tema.
Buna ziua,
sunt si eu in o situatie asemanatoare cu cea prezentata de iulia13. Sotia mea a obtinut(mostenit) un teren in urma unei sentinte judecatoresti(decizie definitiva). Ma intereseaza cum putem intabula terenul pe numele amandoura.
Doresc sa cer sfatul dvs in urm. probl. : Urma sa ma casatoresc cu o persoana care credeam ca e perechea mea. Am cumparat impreuna o masina in valoare de 3200 E anul trecut. Banii au fost de la mine 1700E de la ea 1500E cand ne-am despartit am vrut sa ii dau 1500E partea ei, dar a arefuzat a vrut masina fara sa imi dea mie nici un ban, bineinteles ca am refuazat. A trecut o jumatate de an si am primit o "foaie" de la un avocat ca si cum ma da in judecata daca in 5 zile nu ii dau 2300E. Doresc sa mentionez ca ca acte pentru masina exista doar un contract de vanzare cumparare de mana intre mine si proprietar, fosta prietena semneaza ca martor pe aceea foaie. Ce ar trebui sa fac eu acum ? sa imi fac griji ? Va multumumesc