Doresc sa cer sfatul dvs in urm. probl. : Urma sa ma casatoresc cu o persoana care credeam ca e perechea mea. Am cumparat impreuna o masina in valoare de 3200 E anul trecut. Banii au fost de la mine 1700E de la ea 1500E cand ne-am despartit am vrut sa ii dau 1500E partea ei, dar a arefuzat a vrut masina fara sa imi dea mie nici un ban, bineinteles ca am refuazat. A trecut o jumatate de an si am primit o "foaie" de la un avocat ca si cum ma da in judecata daca in 5 zile nu ii dau 2300E. Doresc sa mentionez ca ca acte pentru masina exista doar un contract de vanzare cumparare de mana intre mine si proprietar, fosta prietena semneaza ca martor pe aceea foaie. Ce ar trebui sa fac eu acum ? sa imi fac griji ? Va multumumesc
Cel care invoca o pretentie trebuie sa o dovedeasca.
Astfel, daca prietena dv. va solicita - prin avocat - sa-i returnati o suma de bani, pe care nu o inapoiati de buna voie, aceasta va poate da in judecata, in fata instantei fiind nevoita sa-şi dovedeasca pretentiile fie cu inscrisuri, fie cu martori (proba admisibila cind nu exista inscrisuri, avind in vedere relatia avuta cu dv. bazata - in principiu - pe incredere).
Eu v-aş sugera sa nu va faceti griji, sa nu raspundeti oricaror notificari venite pe acest subiect, cu atât mai puţin în scris, pentru ca şi o mărturisire extrajudiciară poate fi folosită în proces.
Asteptati să fiti chemat în judecată şi angajati-vă un avocat pentru a nu fi prejudiciat.
av. Corina Capota