avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate lumi57

Activitate lumi57

Discuție Noul REVISAL
Dupa copierea bazei de date din vechiul REVISAL versiunea 4.0, in programul nou, in caseta Registru apare scris cu rosu "Angajator invalid" si "Contract invalid". Poate fi generata de o eroare sau de o lipsa de date?
Discuție Coduri Meserii
Pentru inregistrarea unui salariat in ReviSal pentru alegerea codului meseriei la ce trebuie sa ma raportez : .la Diploma obtinuta si specificul meseriei din diploma, sau la meseria practicata in intreprindere ? exemplu : daca o persoana este absolvent al fac. de mecanica si lucreaza ca ing. in cercetare-electrotehnica, cum se alege codul meseriei ?
Discuție CIM Suspendat
Se considera vechime in munca perioada pe care contractul individual de munca este suspendat -in speta pentru ingrijirea copilului?
Discuție suspendare CIM
In cazul in care, din motive economice, institutia declara somaj tehnic, pentru 5 zile pe luna pentru un numar de xxx salariati, incepand cu luna iulie si pana la sfarsitul anului 2010, se suspenda contractul individual de munca al acelor persoane cu inscrieri in Carnetul Munca sau este suficient sa se anunte ITM-ul prin declaratie si lista nominalizata?
Ce urmari poate avea eliberarea de adeverinte pentru grupa II-a de munca, cunoscandu-se faptul ca nu sunt in conformitate cu procedurile Ordinului nr.590/2008 si nu se incadreaza in HG nr.246/2007 si daca inspectorul de Resurse Umane este obligat sa le semneze in aceste conditii?
Ce se poate face pentru persoanele care nu au adeverinte de grupa a II-a, desi exista o aprobare a Consiliului de Administratie din 1996 pentru un numar de 56 de persoane, dar nu se gasesc documentele care sa le ateste:tabel nominal, decizie si nici in statele de plata anterioare anului 2001, nu apare ca au luat bani pt. conditii grele de munca . Mentionez ca institutia nu are documentatia intocmita asa cum cere HG 246/2007, adica avizul ITM-ului pentru locurile cu conditii deosebite de munca(aceasta fiind un institut de cercetare). Totusi, unele
persoane au avut colegi in acelasi loc de munca care s-au pensionat avand adeverinte pt.gr.a II-a, eliberate in anii 1994-1996. In prezent se doreste refacerea listei cu nominalizarea celor 56 persoane, aprobata in CA/1996. Este corecta eliberarea adeverintelor de gr. a II-a, in aceste conditii?