avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... falsul in acte publice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

falsul in acte publice

Ce urmari poate avea eliberarea de adeverinte pentru grupa II-a de munca, cunoscandu-se faptul ca nu sunt in conformitate cu procedurile Ordinului nr.590/2008 si nu se incadreaza in HG nr.246/2007 si daca inspectorul de Resurse Umane este obligat sa le semneze in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: Elisabeta Cocolos , Consilier juridic 10:50, 6 Mai 2010
In raport de consecintele produse de utilizarea respectivelor adeverinte,de existenta de eventual prejudiciu material,fapta poate atrage responsabilitatea emitentului
Nimeni nu este obligat sa emita sau sa semneze acte neconforme cu realitatea sau ilegale. Falsul intelectual, art.289 C.pen, se pedepseste conform legii, chiar si tentativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Nereguli angajatori mari-ana mari-ana Daca o persoana cu functie de conducere intr-o institutie emite o adeverinta falsa care atesta ca un fost angajat este incadrat in prezent cu CIM in institutia ... (vezi toată discuția)
Incadrarea faptelor Nina1 Nina1 Buna ziua Ce implica art. 289, 290 raportat la art. 26 si art 291 cp? Care este pedeapsa ce se aplica pentru aceste incadrari? Cu stima (vezi toată discuția)